2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Belföld

Turkálóból csinált adatgyűjtő központot a Jobbik

Egy egykori turkáló helyére jegyezték be azt a jobbikos szervezetet, amely a párt legújabb kampányát bonyolítja majd le – ez derül ki a bírósági nyilvántartásokból. A Híd a Nemzetért Egyesületet még tavasszal hozták létre Ózdon, egy olyan épület földszinti helyiségében, ahol korábban használt ruhákat báláztak. Az egyesület elnöke nem más, mint Dúró Dóra, a párt országgyűlési képviselője, egyben a frakcióból időközben kiebrudalt Novák Előd felesége. Bár elviekben a szervezet függetlenül működik a radikalizmusát néppárti álcára cserélő Jobbiktól, nem csak Dúró Dóra játszik egyszerre két helyen. Az egyesület tagságában ott van például Szilágyi István is, aki szintén a párt országgyűlési képviselője.

ózd1

Mindez csak azért furcsa, mert a Jobbik éppen kampányüzemmódba váltott és a kormányt másolva nemzeti konzultációt hirdetett. Ennek keretében több tízmillió forintért internetes és nyomtatott kérdőívekkel bombázzák a lakosságot, emellett pedig a kitöltők személyes adataira is rákérdeznek. Csakhogy a Jobbik mint párt adatvédelmi okokból nem feltétlenül kezelhetne ilyen információkat. Kézenfekvőnek tűnik tehát, hogy Vona Gábor alakulata egyszerűen kiszervezte az adatgyűjtést a Híd a Nemzetért Egyesületnek, hogy ne érhesse szó a ház elejét. Lehet, hogy papíron mindez rendben van, de azért az továbbra is kérdés, mi a garancia arra, hogy a jobbikos politikusokkal felduzzasztott egyesületi vezetés nem játssza majd tovább a pártnak az állampolgárok személyes adatait.


Kapcsolódó Cikkek

 • Bakondi: Az EU nem tanult a 2015-ös eseményekből

  Bakondi: Az EU nem tanult a 2015-ös eseményekből

  A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az Európai Unió ahelyett, hogy – tanulva az illegális bevándorlással összefüggő 2015-ös eseményekből – megerősítette volna a külső határait, a mai napig azon “mesterkedik”, miként tudná Magyarországot rákényszeríteni arra, hogy “álljon be a sorba”, fogadjon be migránsokat.

 • Alpári módon gyalázkodtak a tüntetésen

  Alpári módon gyalázkodtak a tüntetésen

  Továbbra sem tudja elfogadni a a választási vereséget az ellenzék. A szombati tüntetésen a magukat demokratának mondó demonstrálók a kormánypárt politikusait és szavazóit alpári módon gyalázták.

 • Káoszt akarnak a tüntetés szervezői

  Káoszt akarnak a tüntetés szervezői

  Mint arról már beszámoltunk, a Ripost információi szerint a színpadról Gurmai Zita, az MSZP elnökségi tagjának fia, régi szocialista pártvezető, Gulyás Balázs szervezi, vezényli az eseményeket, de a legnagyobb összeggel Gyurcsány Ferenc támogatja a tüntetéseket.