2017. november 20., hétfő
Jolán

Belföld

Turkálóból csinált adatgyűjtő központot a Jobbik

Egy egykori turkáló helyére jegyezték be azt a jobbikos szervezetet, amely a párt legújabb kampányát bonyolítja majd le – ez derül ki a bírósági nyilvántartásokból. A Híd a Nemzetért Egyesületet még tavasszal hozták létre Ózdon, egy olyan épület földszinti helyiségében, ahol korábban használt ruhákat báláztak. Az egyesület elnöke nem más, mint Dúró Dóra, a párt országgyűlési képviselője, egyben a frakcióból időközben kiebrudalt Novák Előd felesége. Bár elviekben a szervezet függetlenül működik a radikalizmusát néppárti álcára cserélő Jobbiktól, nem csak Dúró Dóra játszik egyszerre két helyen. Az egyesület tagságában ott van például Szilágyi István is, aki szintén a párt országgyűlési képviselője.

ózd1

Mindez csak azért furcsa, mert a Jobbik éppen kampányüzemmódba váltott és a kormányt másolva nemzeti konzultációt hirdetett. Ennek keretében több tízmillió forintért internetes és nyomtatott kérdőívekkel bombázzák a lakosságot, emellett pedig a kitöltők személyes adataira is rákérdeznek. Csakhogy a Jobbik mint párt adatvédelmi okokból nem feltétlenül kezelhetne ilyen információkat. Kézenfekvőnek tűnik tehát, hogy Vona Gábor alakulata egyszerűen kiszervezte az adatgyűjtést a Híd a Nemzetért Egyesületnek, hogy ne érhesse szó a ház elejét. Lehet, hogy papíron mindez rendben van, de azért az továbbra is kérdés, mi a garancia arra, hogy a jobbikos politikusokkal felduzzasztott egyesületi vezetés nem játssza majd tovább a pártnak az állampolgárok személyes adatait.


Kapcsolódó Cikkek

 • Ők szavazták meg a migránsok betelepítését

  Ők szavazták meg a migránsok betelepítését

  Állandó, felső kvóta nélküli migráns-betelepítési rendszert fogadtak el az Európai Parlament csütörtöki plenáris ülésén. A Soros-terv részét képező lépés értelmében azok a tagállamok, amelyek nem hajlandóak az automatikus befogadási rendszer kialakítására, elesnek az uniós támogatásoktól.

 • Indul a karácsonyi roham

  Indul a karácsonyi roham

  Készüljön fel az ünnepi kiadásokra a Pénzügyi Navigátorral! Magyarországon is egyre inkább meghonosodik egy amerikai szokás, a Fekete Péntek, vagyis a Black Friday.

 • Zsidó áldozatokon viccelődött a Jobbik

  Zsidó áldozatokon viccelődött a Jobbik

  Szalonképtelen! Jobb helyeken ezt mondják egy olyan pártra, amely sorozatban tesz különféle antiszemita kijelentéseket. A Jobbikról ezúttal az derült ki, hogy a párt tagjai a holokauszt áldozatainak számán élcelődnek egy újabb, nyilvánosságra került hangfelvételen.

 • A kaptárköveket óvják a Bükkben

  A kaptárköveket óvják a Bükkben

  A kaptárkövek megóvására koncentrál a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága (BNP), amely erre 180 millió forintot nyert uniós pályázaton – közölte a park az MTI-vel.