EUR: 308,23 Ft
CHF: 285,31 Ft
2016. október 21., péntek
Orsolya

Belföld

Turkálóból csinált adatgyűjtő központot a Jobbik

Egy egykori turkáló helyére jegyezték be azt a jobbikos szervezetet, amely a párt legújabb kampányát bonyolítja majd le – ez derül ki a bírósági nyilvántartásokból. A Híd a Nemzetért Egyesületet még tavasszal hozták létre Ózdon, egy olyan épület földszinti helyiségében, ahol korábban használt ruhákat báláztak. Az egyesület elnöke nem más, mint Dúró Dóra, a párt országgyűlési képviselője, egyben a frakcióból időközben kiebrudalt Novák Előd felesége. Bár elviekben a szervezet függetlenül működik a radikalizmusát néppárti álcára cserélő Jobbiktól, nem csak Dúró Dóra játszik egyszerre két helyen. Az egyesület tagságában ott van például Szilágyi István is, aki szintén a párt országgyűlési képviselője.

ózd1

Mindez csak azért furcsa, mert a Jobbik éppen kampányüzemmódba váltott és a kormányt másolva nemzeti konzultációt hirdetett. Ennek keretében több tízmillió forintért internetes és nyomtatott kérdőívekkel bombázzák a lakosságot, emellett pedig a kitöltők személyes adataira is rákérdeznek. Csakhogy a Jobbik mint párt adatvédelmi okokból nem feltétlenül kezelhetne ilyen információkat. Kézenfekvőnek tűnik tehát, hogy Vona Gábor alakulata egyszerűen kiszervezte az adatgyűjtést a Híd a Nemzetért Egyesületnek, hogy ne érhesse szó a ház elejét. Lehet, hogy papíron mindez rendben van, de azért az továbbra is kérdés, mi a garancia arra, hogy a jobbikos politikusokkal felduzzasztott egyesületi vezetés nem játssza majd tovább a pártnak az állampolgárok személyes adatait.

Kapcsolódó Cikkek

 • Elsodort egy nőt a villamos Budapesten

  Elsodort egy nőt a villamos Budapesten

  Nekiesett a 12-es villamos oldalának egy nő a főváros IV. kerületében lévő István úton pénteken – erősítette meg az ORFK Kommunikációs Szolgálata az MTI értesülését.

 • Vonának az antiszemitizmus miatt fontos Irán

  Vonának az antiszemitizmus miatt fontos Irán

  Az Irán-barátság és az Izrael-ellenesség, illetve az antiszemitizmus szorosan összefügg a Jobbik ideológiájában. A párt lassan másfél évtizede ápolja a kapcsolatokat Iránnal, Vonáék még választási megfigyelőket is hoztak volna onnan Budapestre – írja az Origo.

 • Így néz ki a robbantó!

  Így néz ki a robbantó!

  Pénteken vezették a rendőrök a Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét az előzetes letartóztatásról döntő tárgyalásra Budapesten.