EUR: 307,06 Ft
CHF: 281,54 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb Miskolc

Tűz ütött ki egy miskolci panelban

Több mint hatvan embert kellett evakuálni a Malomszög utcai tízemeletes bérházból múlt héten, miután tűz ütött ki egy ötödik emeleti lakásban. Felmerült a gyújtogatás gyanúja is, ugyanis a lángba borultított lakásban egy idős hölgy élt, akit éppen aznap akartak kilakoltatni.

fotó: Facebook

fotó: Facebook

Hatalmas füst terjengett az egyik Malomszög utcai bérház folyosóin múlt csütörtök reggel. Több lakót is a tűzoltók ébresztettek fel, hogy azonnal hagyják el lakásaikat. Mint kiderült, a társasház egyik ötödik emeleti lakásában keletkezett tűz az egyik szobában, ahol az ágy kapott lángra. Szerencsére senki sem sérült meg, mindenkit sikerült idejében kimenekíteni.

fotó: Facebook

fotó: Facebook

A tűzoltás ideje alatt a szabadban várakozó lakóknak melegedőbuszokat biztosítottak. A lángokat rövid időn belül megfékezték a miskolci lánglovagok. Az épület átszellőztetése után a lakók dél körül már visszatérhettek otthonaikba.

fotó: Facebook

fotó: Facebook

Felmerült a gyújtogatás gyanúja is, ugyanis a lángba borított lakásban élt az az idős hölgy, akit éppen aznap akartak kilakoltatni, mivel már jó ideje nem fizetett lakbért, a tűz idején viszont nem tartózkodott otthon és azóta sem találják.

Hogy szándékos gyújtogatás történt-e, azt majd a tűzszakértői vizsgálat fogja kideríteni.

Szerző: Lokál/KG

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.