2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Egyéb XXI.kerület XXII.kerület

Vadasparkba mentek a mókusok

A Szigethalmi Családi Vadasparkba kirándult a XXII. kerületi Egyesített Óvoda Csemetekert Tagóvodájának Mókus csoportja. Fujt Judit óvónő minket is megívott az állatok világnapjához kapcsolódó programra, és mi örömmel tartottunk a kis mókusokkal.

A szigethalmi vadasparkot a nagyszülői ház udvarából kiindulva önerőből, minden külső támogatás nélkül, családi vállalkozásban hozták létre. Célja a családok és csoportok kikapcsolódása, az állatok megismerése természetes környezetben, mindenki számára megfizethető áron. Ma már a vadasparkban játszóterek, kisállat-simogató, halastó, pónilovaglási lehetőség, állatetetés és kellemes piknikhelyszín vár a látogatókra.


Vadaspark állati napozó21

“Állati függőágy napozó” is van a Szigethalmi Családi Vadasparkban

– Nekünk ez sokkal közelebb van, mint a Budakeszi Vadaspark, csak átmegyünk a Csepelt és Budafokot összekötő M0-s Duna-hídon, és pillanatok alatt ott vagyunk. Ráadásul olcsóbb és családiasabb, és itt is mindenféle állattal megismerkedhetnek a gyerekek – mesélte Judit néni, aki az állatok világnapja alkalmából hozta el a csoportját. A vadasparkba hosszú sétaút vezet be, ez idő alatt a kis mókusok újra átvették a balesetvédelmi felkészítésen hallottakat, amit aztán a játszótéri mászás közben a gyakorlatban is alkalmaztak. Az óvónő a természetben, a gyerekek lába alatt felbukkanó vakondtúrásokkal, növényzettel kapcsolatban is „észrevétlenül” tanítgatta a kis mókusokat. Bent a vadasparkban aztán az állatok lenyűgözték a kicsiket. A gyerekek sárgarépával és madáreleséggel is készültek, hogy megfelelő eledellel táplálhassák az egyes egyedeket.

Vadaspark bocival21

A boci szívesen vette, hogy törődnek vele a gyerekek

– Nagyon fontos, hogy a gyerekek testközelből is megismerjék a természetet, az állatokat, az életmódjukat. Az oviban sokat beszélgetünk ezekről, de így élőben azért egészen más. Nekünk is nagy élmény, hát még a gyerekeknek! Ilyenkor játszva tanulunk, és nagyon boldogok, mert a túra végén, itt a vadasparkban uzsonnázunk.


 

Vadaspark csoport hídon21

A Mókus csoport a vadasparki játszótér “függőhídjára” is felmászott

Vadaspark tónál21

A kis mókusok Judit óvónénivel (jobbra) és Edit dadusnénivel (balra) átkeltek a kacsás tavon is

Kapcsolódó Cikkek