2017. november 25., szombat
Katalin

Egyéb III.kerület

Változtatási tilalom a Rómain!

Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére, Bús Balázs polgármester előterjesztése alapján Óbuda-Békásmegyer képviselő-testülete rendkívüli ülésén változtatási tilalmat rendelt el a Római-parton. Az indoklás szerint a döntés azért született, mert a római-parti gátépítéssel összefüggésben több ízben is ingatlanspekulációval kapcsolatos, megalapozatlan vádak érték a fővárosi és a III. kerületi önkormányzatot.

A változtatási tilalom elrendeléséről szóló önkormányzati rendelet módosítását továbbá az is indokolja, hogy a mobil gát építésének ideje és végleges nyomvonala továbbra sem ismert, így a területen található üdülőövezeti ingatlanokon folyó építési munkák akadályozhatják ennek a beruházásnak a kivitelezését. Az érintett területre a települési önkormányzat rendelettel legfeljebb három évig írhat elő változtatási tilalmat.

Pünkösdfürdő – Duna-part, Római-parti Fesztivál – szervezők: Római SE., Rómaifürdő SE. (Fotó: Keresztesi Balázs)

A Római-parti Fesztivál nagyon kedvelt az itt élők körében
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.