EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Egyéb III.kerület

Változtatási tilalom a Rómain!

Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére, Bús Balázs polgármester előterjesztése alapján Óbuda-Békásmegyer képviselő-testülete rendkívüli ülésén változtatási tilalmat rendelt el a Római-parton. Az indoklás szerint a döntés azért született, mert a római-parti gátépítéssel összefüggésben több ízben is ingatlanspekulációval kapcsolatos, megalapozatlan vádak érték a fővárosi és a III. kerületi önkormányzatot.

A változtatási tilalom elrendeléséről szóló önkormányzati rendelet módosítását továbbá az is indokolja, hogy a mobil gát építésének ideje és végleges nyomvonala továbbra sem ismert, így a területen található üdülőövezeti ingatlanokon folyó építési munkák akadályozhatják ennek a beruházásnak a kivitelezését. Az érintett területre a települési önkormányzat rendelettel legfeljebb három évig írhat elő változtatási tilalmat.

Pünkösdfürdő – Duna-part, Római-parti Fesztivál – szervezők: Római SE., Rómaifürdő SE. (Fotó: Keresztesi Balázs)

A Római-parti Fesztivál nagyon kedvelt az itt élők körében
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.