EUR: 311,56 Ft
CHF: 266,38 Ft
2018. március 22., csütörtök
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb III.kerület

Változtatási tilalom a Rómain!

Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére, Bús Balázs polgármester előterjesztése alapján Óbuda-Békásmegyer képviselő-testülete rendkívüli ülésén változtatási tilalmat rendelt el a Római-parton. Az indoklás szerint a döntés azért született, mert a római-parti gátépítéssel összefüggésben több ízben is ingatlanspekulációval kapcsolatos, megalapozatlan vádak érték a fővárosi és a III. kerületi önkormányzatot.

A változtatási tilalom elrendeléséről szóló önkormányzati rendelet módosítását továbbá az is indokolja, hogy a mobil gát építésének ideje és végleges nyomvonala továbbra sem ismert, így a területen található üdülőövezeti ingatlanokon folyó építési munkák akadályozhatják ennek a beruházásnak a kivitelezését. Az érintett területre a települési önkormányzat rendelettel legfeljebb három évig írhat elő változtatási tilalmat.

Pünkösdfürdő – Duna-part, Római-parti Fesztivál – szervezők: Római SE., Rómaifürdő SE. (Fotó: Keresztesi Balázs)

A Római-parti Fesztivál nagyon kedvelt az itt élők körében
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.