EUR: 307,72 Ft
CHF: 288,92 Ft
2017. február 23., csütörtök
Alfréd

Egyéb III.kerület

Változtatási tilalom a Rómain!

Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére, Bús Balázs polgármester előterjesztése alapján Óbuda-Békásmegyer képviselő-testülete rendkívüli ülésén változtatási tilalmat rendelt el a Római-parton. Az indoklás szerint a döntés azért született, mert a római-parti gátépítéssel összefüggésben több ízben is ingatlanspekulációval kapcsolatos, megalapozatlan vádak érték a fővárosi és a III. kerületi önkormányzatot.

A változtatási tilalom elrendeléséről szóló önkormányzati rendelet módosítását továbbá az is indokolja, hogy a mobil gát építésének ideje és végleges nyomvonala továbbra sem ismert, így a területen található üdülőövezeti ingatlanokon folyó építési munkák akadályozhatják ennek a beruházásnak a kivitelezését. Az érintett területre a települési önkormányzat rendelettel legfeljebb három évig írhat elő változtatási tilalmat.

Pünkösdfürdő – Duna-part, Római-parti Fesztivál – szervezők: Római SE., Rómaifürdő SE. (Fotó: Keresztesi Balázs)

A Római-parti Fesztivál nagyon kedvelt az itt élők körében
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

  • Rendőrkézen a rongálók

    Rendőrkézen a rongálók

    Nem sokáig maradtak inkognitóban azok a bátor és erős fiatalok, akik letörtek egy darabot a szolnoki Kossuth téren álló gördeszkás fiú szobrából.

  • Csodák palotája lesz a megújuló Szépművészeti

    Csodák palotája lesz a megújuló Szépművészeti

    A következő év egyik kulturális szenzációja lesz a Szépművészeti Múzeum átadása, hiszen 2017-ben befejeződik az épület rekonstrukciója. A Liget Budapest Projekt keretében a három évig tartó munkálatok során megújul a II.