EUR: 312,76 Ft
CHF: 288,36 Ft
2017. május 01., hétfő
Fülöp, Jakab

Életmód

Vasárnaptól több idő jut a szexre

Miközben tavasszal mindenki egyre nyűgösebbé válik, ahogyan közeledik az óra átállításának ideje, addig az őszi időzítésnek már hetekkel korábban örvendezünk.

Természetesen ez tökéletesen érthető is, hiszen ki ne örülne annak, ha 60 perccel többel gazdálkodhat, mint korábban.

Bár tény, ilyenkor egy kicsit mindenki elkenődik, mivel jóval korábban sötétedik, ráadásul még az időjárás sem éppen mondható kellemesnek.

Nézzük azonban a pozitív oldalát az őszi óraátállításnak.

Sokkal több időt tölthetünk párunkkal, mivel ilyenkor kinek van kedve kimozdulni a jó meleg lakásból.

Ugyan leginkább azt hallani, hogy ilyenkor legalább több idő jut az alvásra, azért vannak más dolgok is, amikkel igazán kellemesen eltölthető az óraátállítással nyert plusz egy óra.

Néhány ötlet, amivel élvezetesebbé tehető egy-egy őszi este.

Mozizzunk otthon

Kezdeteknek érdemes listát készíteni a kedvenc filmekről, amiket bármikor örömmel megnéznénk közösen a párunkkal. Természetesen fontos, hogy mindkét fél szeresse a kiszemelt filmet.

Főzzünk közösen

A napi rohanás mellett jóval kevesebb idő jut a gasztronómiai élvezetekre, amit a téli időkben pótolhatunk. Az már csak hab a tortán, ha párunkkal közösen sürgölődhetünk a konyhában. Egy finom vacsora elkészítése, majd elfogyasztása igazán romantikussá varázsolhatja az estét.

Nosztalgiázzunk együtt

Erre az estére készülhetünk akár egy finom forraltborral is, de persze egy habos kakaóval meghittebbé tehetjük a hangulatot. Idézzük fel megismerkedésünk legszebb pillanatait. Ha játékosabbá szeretnénk tenni az estét, akkor tegyünk fel kérdéseket, amik a legemlékezetesebb emlékeinkre vonatkoznak.

Elő a társasjátékokkal

Akár egy társasjáték, akár egy jó kártyaparti is vidámabbá teheti az estét. A merészebbek akár a szextársasjátékot is előveheti a szekrény mélyéről. Abban az esetben mondjuk majdnem biztos, hogy két nyertese is lesz az estének.

Közös masszázs

Testünket-lelkünket átmelegítheti egy jó forró fürdő, pláne párosan merülünk el a habbal teli kádban. Ezután nincs más hátra, mint kedvesünket szárazra törölgetni, majd egy jó masszázzsal ellazítani. Persze itt is elképzelhető, hogy a vége egy élvezetes szeretkezés lesz.

Óraátállítás 2016-ban

Nyári időszámítás kezdete: 2016. március 27. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előreállítani az órát

Téli időszámítás kezdete: 2016. október 30. vasárnap hajnalban 3:00 órakor 2:00 órára kell visszaállítani az órát.

Európában a nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart. Ennek megfelelően minden évben más dátumra esik, de az átállítás napja mindig vasárnap. Az óraátállítás az UTC szerint hajnali 1 órakor történik, vagyis Magyarországon márciusban helyi idő szerint 2 órakor előre, októberben nyári idő szerint 3 órakor vissza kell állítani az órákat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Derítsen mielőbb fényt a csecsemőkori szembetegségekre

  Derítsen mielőbb fényt a csecsemőkori szembetegségekre

  Tíz szűrővizsgálaton átesett gyermek közül egynél valamilyen szemészeti rendellenesség állapítható meg. A leggyakoribb eltérések a rejtett dioptria hibák, a kancsalság, a két szem közötti jelentős dioptria-különbség és ennek következtében a fixálási problémák.

 • Vitaminbombák felnőtteknek

  Vitaminbombák felnőtteknek

  Újra itt a lehetőség, hogy belevessük magunkat a piaci forgatagba és friss zöldségeket, gyümölcsöket szerezzünk be a mindennapokra.

 • Kikaptunk Indiától

  Kikaptunk Indiától

  Egyik szemünk sír, a másik nevet: az új Suzuki Swift, amelyik hosszú idő után először nem a „mi autónk”, minden eddigi elődjénél jobbnak ígérkezik.

 • Brazil babfőzelékkel, zöldfoki raguval csábítanak

  Brazil babfőzelékkel, zöldfoki raguval csábítanak

  Érdekes ízvilágnak, a hagyományos brazil konyhának enged „fellépési lehetőséget” Budapesten, a pestszentlőrinci Kossuth téren a Tavaszi Nemzetközi Ízkavalkád fesztivál, ahol egy brazil séf hozza közelebb a pestiekhez az angolai muambát, a zöldfoki-szigeteki kashubát vagy a brazil feijaót.