2018. március 25., vasárnap
Irén, Írisz

Külföld

162 millióért vitte haza az Eiffel-torony lépcsőjét

Gyerekkori álma vált valóra annak az ázsiai vevőnek, aki több mint félmillió euróért vihette haza a párizsi Eiffel-torony eredeti csigalépcsőjének egy darabját.

A boldog vásárló 523 800 eurót (162 millió forint) fizetett a 2,60 méteres, 14 lépcsőfokból álló lépcsőszakaszért, amely hajdan az 1889-ben átadott torony 2. és 3. szintje közti csigalépcső része volt. A lépcsőt 1983-ban bontották el liftépítés miatt, és huszonnégy 2–9 méteres darabra vágták. A lépcsődarabok közül egyet a torony első szintjén hagytak meg emlékként, három darabot francia múzeumok kaptak.

Fotó: YouT

Fotó: YouT

Kapcsolódó Cikkek

 • Ezek nyitnak kaput a rákos sejteknek

  Ezek nyitnak kaput a rákos sejteknek

  A véredényeken keresztül jutnak a rákos sejtek a nyirokcsomókból a vérrendszerbe, ezáltal terjednek el gyorsan a testben – állapították meg osztrák kutatók a Science című szaklapban megjelent tanulmányukban.

 • Margot Robbie Shakespeare-sorozaton dolgozik

  Margot Robbie Shakespeare-sorozaton dolgozik

  Margot Robbie, az Én Tonya Oscar-jelölt színésznője tízrészes Shakespeare-filmsorozaton dolgozik. Az ausztrál produkció női filmes alkotókkal, női szempontból, kortárs környezetbe helyezve adaptálja Shakespeare ismert drámáit – ismertette a deadline.