EUR: 322,99 Ft
CHF: 286,41 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Külföld

162 millióért vitte haza az Eiffel-torony lépcsőjét

Gyerekkori álma vált valóra annak az ázsiai vevőnek, aki több mint félmillió euróért vihette haza a párizsi Eiffel-torony eredeti csigalépcsőjének egy darabját.

A boldog vásárló 523 800 eurót (162 millió forint) fizetett a 2,60 méteres, 14 lépcsőfokból álló lépcsőszakaszért, amely hajdan az 1889-ben átadott torony 2. és 3. szintje közti csigalépcső része volt. A lépcsőt 1983-ban bontották el liftépítés miatt, és huszonnégy 2–9 méteres darabra vágták. A lépcsődarabok közül egyet a torony első szintjén hagytak meg emlékként, három darabot francia múzeumok kaptak.

Fotó: YouT

Fotó: YouT

Kapcsolódó Cikkek

  • A szárazság miatt lovakat ölnek le Norvégiában

    A szárazság miatt lovakat ölnek le Norvégiában

    A rendkívüli szárazság miatt nehezen és csak magas áron jutnak elegendő takarmányhoz állataik számára a gazdák Norvégiában, ezért sokan kénytelenek leölni lovaikat – számolt be hétfőn az NRK norvég közszolgálati adó.

  • Emelkedett a Görögországba érkező illegális bevándorlók száma

    Emelkedett a Görögországba érkező illegális bevándorlók száma

    A Törökország és Görögország között húzódó szárazföldi határon az év első hét hónapjában háromnegyedével emelkedett az illegális határátlépések száma az előző év azonos időszakához képest, az említett határszakaszon mintegy 29500-an kíséreltek meg bejutni az unió területére – közölte friss jelentésében az unió határvédelmi ügynöksége (Frontex).