2017. december 18., hétfő
Auguszta

Külföld

162 millióért vitte haza az Eiffel-torony lépcsőjét

Gyerekkori álma vált valóra annak az ázsiai vevőnek, aki több mint félmillió euróért vihette haza a párizsi Eiffel-torony eredeti csigalépcsőjének egy darabját.

A boldog vásárló 523 800 eurót (162 millió forint) fizetett a 2,60 méteres, 14 lépcsőfokból álló lépcsőszakaszért, amely hajdan az 1889-ben átadott torony 2. és 3. szintje közti csigalépcső része volt. A lépcsőt 1983-ban bontották el liftépítés miatt, és huszonnégy 2–9 méteres darabra vágták. A lépcsődarabok közül egyet a torony első szintjén hagytak meg emlékként, három darabot francia múzeumok kaptak.

Fotó: YouT

Fotó: YouT

Kapcsolódó Cikkek

  • Morawiecki: Lengyelország nem kér könyöradományt Brüsszeltől

    Morawiecki: Lengyelország nem kér könyöradományt Brüsszeltől

    Lengyelország nem esedezik könyöradományért Európában, nem kéri Brüsszeltől, hogy ne indítsa el ellene az uniós alapszerződés hetes cikkének alkalmazását, és hagyja jóvá az igazságügyi reformot – szögezte le Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő egy hétfő reggeli rádióinterjúban.

  • Februárra halasztották Salah Abdeslam ügyének tárgyalását

    Februárra halasztották Salah Abdeslam ügyének tárgyalását

    A védelmet ellátó ügyvéd kérésére február 5-re halasztották Salah Abdeslam és társa, Soufien Ayari brüsszeli ügyének tárgyalását – közölte az ügyben illetékes belga bíróság hétfőn. A 2015 novemberében, Párizsban elkövetett terrortámadások kitervelésével vádolt, jelenleg franciaországi őrizetben tartott Abdeslamnak és társának azért kell bíróság elé állnia, mert egy héttel a brüsszeli terrortámadásokat megelőzően rendőrökre támadtak; Belgiumban gyilkossági kísérlet, továbbá tiltott fegyvertartás miatt indult eljárás ellenük.