2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb XIII.kerület

78 évesen szteppelni is fog Zana József

Zana József visszatér a színpadra. A majd 40 éve Angyalföldön lakó népszerű színész gőzerővel készül a Musical-Pódium előadásaira, amelyeken énektudása mellett tánctehetségét is megcsillogtatja.

13ker_zana (2)

Zana József nagyon készül a visszatérésre (Fotó: Telegdy István)

Zana József megszámlálhatatlan filmben és színpadi műben játszott, rendszeresen szinkronizált, sőt kevesen tudják, de két könyvet is írt. Egy ideje már nem lép fel, mert mint mondta, nem is nagyon hívták sehová. Ám decemberben ez megváltozik.
– Kriszt László rendezővel, a Kazán István Kamaraszínház vezetőjével még tavasszal találkoztam, Baranyecz János zeneszerző-író mutatott be minket egymásnak – mesélte a színész. – Azután szólt, hogy lenne egy érdekes ötlete, amelyhez számítana rám. Sőt az első tervek szerint az egész műsor rólam szólt volna, és  Zana-Pódium lett volna a címe, de menet közben ráébredtünk, hogy ez túl sok lenne. Ezért azt találtuk ki, hogy a Musical-Pódium műsorában kipróbálom magam, és ha bejön, akkor nekirugaszkodunk egy jó nagy, egész estét betöltő produkciónak.


Mint a színész lapunknak elmondta, egy olyan műsorrészt ad majd elő a színpadon magyar zeneszerzők dalaiból, amelyet egészen biztos nem lehet manapság hallani. Sőt nemcsak énekelni fog, de táncolni, sőt szteppelni is.
Zana József ennek megfelelően őrült tempóban vetette bele magát a próbákba, mert mint mondta, nem akar csalódást okozni azoknak a nézőknek, akik a minőséget szokták meg tőle.
– Nézze, megtanultam az elmúlt több mint öt évtized alatt, hogy ha valamit csinál az ember, akkor azt teljes intenzitással kell tenni! Nemcsak az életben, hanem a színpadon is harcolni kell. Nem vagyok olyan típus, aki könnyen feladja, addig próbálok, amíg tökéletes nem lesz a produkcióm.

13ker_zana (3)

A műsorból nem hiányozhatnak majd a csinos lányok sem (Fotó: Telegdy István)

A színész azt is természetesnek tartja, hogy segíti társait, hiszen sok mindent megélt már a színpadon.
– Csupa tehetséges kollégával léphetek fel, akik óriási intenzitással dolgoznak, én meg elárasztom  őket a jó tanácsaimmal, ami néha bejön, néha nem. De a viccet félretéve, ügyes, tehetséges csapat, nagy sikerük lesz. Igyekeznem kell, mert végül nem nekem lesz a legnagyobb tapsom, ebbe viszont tényleg belehalnék!
A Musical Pódium nyilvános főpróbája november 26-án, a premier 27-én lesz a Fészek Művészklubban, amit december 30-án követ még egy előadás. Zana József hozzátette, reméli, az jól sikerült majd, mert akkor újra előveheti régóta dédelgetett álmát.
– Tudja, nagyszerű ajándék lenne a sorstól, ha együtt léphetnék fel Zita lányommal és Zoli fiammal. Tehát együtt a három Zana!


Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.