2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb XIII.kerület

78 évesen szteppelni is fog Zana József

Zana József visszatér a színpadra. A majd 40 éve Angyalföldön lakó népszerű színész gőzerővel készül a Musical-Pódium előadásaira, amelyeken énektudása mellett tánctehetségét is megcsillogtatja.

13ker_zana (2)

Zana József nagyon készül a visszatérésre (Fotó: Telegdy István)

Zana József megszámlálhatatlan filmben és színpadi műben játszott, rendszeresen szinkronizált, sőt kevesen tudják, de két könyvet is írt. Egy ideje már nem lép fel, mert mint mondta, nem is nagyon hívták sehová. Ám decemberben ez megváltozik.
– Kriszt László rendezővel, a Kazán István Kamaraszínház vezetőjével még tavasszal találkoztam, Baranyecz János zeneszerző-író mutatott be minket egymásnak – mesélte a színész. – Azután szólt, hogy lenne egy érdekes ötlete, amelyhez számítana rám. Sőt az első tervek szerint az egész műsor rólam szólt volna, és  Zana-Pódium lett volna a címe, de menet közben ráébredtünk, hogy ez túl sok lenne. Ezért azt találtuk ki, hogy a Musical-Pódium műsorában kipróbálom magam, és ha bejön, akkor nekirugaszkodunk egy jó nagy, egész estét betöltő produkciónak.


Mint a színész lapunknak elmondta, egy olyan műsorrészt ad majd elő a színpadon magyar zeneszerzők dalaiból, amelyet egészen biztos nem lehet manapság hallani. Sőt nemcsak énekelni fog, de táncolni, sőt szteppelni is.
Zana József ennek megfelelően őrült tempóban vetette bele magát a próbákba, mert mint mondta, nem akar csalódást okozni azoknak a nézőknek, akik a minőséget szokták meg tőle.
– Nézze, megtanultam az elmúlt több mint öt évtized alatt, hogy ha valamit csinál az ember, akkor azt teljes intenzitással kell tenni! Nemcsak az életben, hanem a színpadon is harcolni kell. Nem vagyok olyan típus, aki könnyen feladja, addig próbálok, amíg tökéletes nem lesz a produkcióm.

13ker_zana (3)

A műsorból nem hiányozhatnak majd a csinos lányok sem (Fotó: Telegdy István)

A színész azt is természetesnek tartja, hogy segíti társait, hiszen sok mindent megélt már a színpadon.
– Csupa tehetséges kollégával léphetek fel, akik óriási intenzitással dolgoznak, én meg elárasztom  őket a jó tanácsaimmal, ami néha bejön, néha nem. De a viccet félretéve, ügyes, tehetséges csapat, nagy sikerük lesz. Igyekeznem kell, mert végül nem nekem lesz a legnagyobb tapsom, ebbe viszont tényleg belehalnék!
A Musical Pódium nyilvános főpróbája november 26-án, a premier 27-én lesz a Fészek Művészklubban, amit december 30-án követ még egy előadás. Zana József hozzátette, reméli, az jól sikerült majd, mert akkor újra előveheti régóta dédelgetett álmát.
– Tudja, nagyszerű ajándék lenne a sorstól, ha együtt léphetnék fel Zita lányommal és Zoli fiammal. Tehát együtt a három Zana!


Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.