2017. november 25., szombat
Katalin

Egyéb Szombathely

A fedett uszoda szépül, a vízilabdacsapat készül

December elején újra látogatókat fogadhat és vízilabdameccsnek is otthont adhat a szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő.

A meglévő épületen már korábban befejezték a tetőszigetelést és a festést, emellett a gépészeti munkák is véget értek. Kicserélték az álmennyezetet, pár napja pedig elkezdték bontani a belső állványokat, amivel párhuzamosan a takarítás is elkezdődött. Nyár óta tartott a létesítmény épületszerkezetének felújítása, amelynek során kicserélték a teljes tetőzetet, a homlokzati nyílászárókat és szigetelték a homlokzatot. A visszaszámlálás tehát elindult, a rekonstrukció célegyenesbe ért.


Fotó: CSG

Befejeződött az uszoda szigetelése, hamarosan újra csobbanhatunk Fotó: CSG

– Egy kis türelmet kérek még a vizes sportok szerelmeseitől, de úgy gondolom, hogy december elején már újra látogatókat fogadhat a fedett uszoda. Ha minden jól alakul és az időjárás is kedvező lesz, a következő hónapban az úszók mellett hazai medencében szerepelhet az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) OB I/B-s felnőttcsapata is. Bízom benne, hogy az uszodalátogatók és a vízilabda-szurkolók is elégedettek lesznek a hamarosan befejeződő rekonstrukcióval – tájékoztatta a Lokál Extrát Juhász Tibor, a rekonstrukció projektgazdája, az AVUS elnöke.

Fotó: HE

Juhász Tibor, az AVUS elnöke a vízilabdások új otthonát mutatja: jövőre elkészül a 33 méteres sportmedence Fotó: HE

Az OB I/B-ben lapzártánk idején 4. helyen álló AVUS felnőttcsapatának tagjai is nagyon várják a hazai bemutatkozást.


– Szinte hihetetlen, hogy hamarosan újra hazai környezetben szerepelhetünk. Nagyon várjuk, hogy itthon is OB I/B-s meccset játszhassunk, hiszen ebben a sportágban is könnyebb otthon pontokat szerezni, mint idegenben. A pályaválasztói jog felcserélésével most az a feladatunk, hogy minél több pontot gyűjtsünk össze idegenben. Aztán a későbbiekben akár szerencsés is lehet a hazai pályán történő sorozatos szereplés – ezt már az AVUS kiváló kapusa, Horváth Alex nyilatkozta lapunknak, aki szerint fontos lenne, hogy pár év múlva Szombathelyen OB I-es meccsekre járhasson a közönség.

Fotó: CSG

Decemberben újra hazai környezetben játszhatnak a szombathelyi aligátorok   Fotó: CSG

– Még hosszú és kitartó munkára lesz szükségünk az OB I-ig, de lépésről lépésre fejlődünk. Én még emlékszem az indulásra, de arra is, amikor volt már másodosztályú csapata a városnak, ám abban az együttesben alig játszott szombathelyi. Most viszont 60-70 százalékban a helyiek alkotják az Aligátorokat – tette hozzá a kapus.

Visszatérve a rekonstrukcióra: a teljesen új fedett medence átadási határideje 2017 nyara. A 21 méter széles, 33,33 méter hosszú új medence és annak infrastruktúrája elsősorban az AVUS érdekeit szolgálja majd, és TAO-beruházás keretében, 2,2 milliárd forintból valósul meg. Ezután kezdődhet a harmadik ütem, a szaunavilág, a wellnessrészleg kialakítása a Modern Városok Program keretében.

A fürdő üzemeltetője, a Vasivíz Zrt. egyébként hamarosan átveszi a létesítményt, majd a közművek üzembe állása és a takarítás befejezése után, december elején kinyithat a szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.