2018. február 25., vasárnap
Géza

Egyéb Szombathely

A fedett uszoda szépül, a vízilabdacsapat készül

December elején újra látogatókat fogadhat és vízilabdameccsnek is otthont adhat a szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő.

A meglévő épületen már korábban befejezték a tetőszigetelést és a festést, emellett a gépészeti munkák is véget értek. Kicserélték az álmennyezetet, pár napja pedig elkezdték bontani a belső állványokat, amivel párhuzamosan a takarítás is elkezdődött. Nyár óta tartott a létesítmény épületszerkezetének felújítása, amelynek során kicserélték a teljes tetőzetet, a homlokzati nyílászárókat és szigetelték a homlokzatot. A visszaszámlálás tehát elindult, a rekonstrukció célegyenesbe ért.


Fotó: CSG

Befejeződött az uszoda szigetelése, hamarosan újra csobbanhatunk Fotó: CSG

– Egy kis türelmet kérek még a vizes sportok szerelmeseitől, de úgy gondolom, hogy december elején már újra látogatókat fogadhat a fedett uszoda. Ha minden jól alakul és az időjárás is kedvező lesz, a következő hónapban az úszók mellett hazai medencében szerepelhet az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) OB I/B-s felnőttcsapata is. Bízom benne, hogy az uszodalátogatók és a vízilabda-szurkolók is elégedettek lesznek a hamarosan befejeződő rekonstrukcióval – tájékoztatta a Lokál Extrát Juhász Tibor, a rekonstrukció projektgazdája, az AVUS elnöke.

Fotó: HE

Juhász Tibor, az AVUS elnöke a vízilabdások új otthonát mutatja: jövőre elkészül a 33 méteres sportmedence Fotó: HE

Az OB I/B-ben lapzártánk idején 4. helyen álló AVUS felnőttcsapatának tagjai is nagyon várják a hazai bemutatkozást.


– Szinte hihetetlen, hogy hamarosan újra hazai környezetben szerepelhetünk. Nagyon várjuk, hogy itthon is OB I/B-s meccset játszhassunk, hiszen ebben a sportágban is könnyebb otthon pontokat szerezni, mint idegenben. A pályaválasztói jog felcserélésével most az a feladatunk, hogy minél több pontot gyűjtsünk össze idegenben. Aztán a későbbiekben akár szerencsés is lehet a hazai pályán történő sorozatos szereplés – ezt már az AVUS kiváló kapusa, Horváth Alex nyilatkozta lapunknak, aki szerint fontos lenne, hogy pár év múlva Szombathelyen OB I-es meccsekre járhasson a közönség.

Fotó: CSG

Decemberben újra hazai környezetben játszhatnak a szombathelyi aligátorok   Fotó: CSG

– Még hosszú és kitartó munkára lesz szükségünk az OB I-ig, de lépésről lépésre fejlődünk. Én még emlékszem az indulásra, de arra is, amikor volt már másodosztályú csapata a városnak, ám abban az együttesben alig játszott szombathelyi. Most viszont 60-70 százalékban a helyiek alkotják az Aligátorokat – tette hozzá a kapus.

Visszatérve a rekonstrukcióra: a teljesen új fedett medence átadási határideje 2017 nyara. A 21 méter széles, 33,33 méter hosszú új medence és annak infrastruktúrája elsősorban az AVUS érdekeit szolgálja majd, és TAO-beruházás keretében, 2,2 milliárd forintból valósul meg. Ezután kezdődhet a harmadik ütem, a szaunavilág, a wellnessrészleg kialakítása a Modern Városok Program keretében.

A fürdő üzemeltetője, a Vasivíz Zrt. egyébként hamarosan átveszi a létesítményt, majd a közművek üzembe állása és a takarítás befejezése után, december elején kinyithat a szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.