2017. december 11., hétfő
Árpád, Árpádina

Belföld

Fidesz: négy év alatt többel nőtt a minimálbér, mint a szocialisták nyolc év alatt

A Fidesz-frakció szerint a minimálbér-emelésért a Fidesz-kormányok tették a legtöbbet; négy év alatt többel növelték a minimálbért, mint a szocialisták nyolc év alatt.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a nap folyamán ugyancsak közleményben azt írta, “az urizáló fideszes elit” gazdaságpolitikája a felső 10-20 százaléknak kedvez; miközben “agyonadóztatja” a bérből és fizetésből élőket, az így elvett adóforintokból a gazdagok és a multicégek adóját csökkenti. Az MSZP évek óta követeli a jelentős fizetésemelést és szerintük nettó százezer forintos minimálbérre van szükség.
A Fidesz-frakció közleményében az áll: 1998 és 2002 között két és félszeresére növelték a minimálbért, és 2010 óta is folyamatosan emelik. A szocialisták nyolc év alatt “50 ezer forintról mindössze 73 500 forintra tudták növelni a minimálbért”. Kiemelték: a mostani emeléssel 2018-ra a minimálbér a 2010-es 73 500 forintról 138 ezer forintra, a szakmunkás minimálbér 89 500 forintról 180 500 forintra nő.
Álláspontjuk szerint az MSZP kormányzása alatt “az egekbe emelte a rezsit, duplájára növelte az élelmiszer áfát és csökkentette a nyugdíjakat”. Ezzel szemben a Fidesz csökkentette a rezsit, mérsékli a legfontosabb élelmiszerek áfáját, növeli a nyugdíjak vásárlóerejét és a mostani béremelésekkel további nyugdíjemelésre van lehetőség – írták.


Kapcsolódó Cikkek

 • A gazdasági válság előtti szint alá csökkent a szegénységnek kitettek száma

  A gazdasági válság előtti szint alá csökkent a szegénységnek kitettek száma

  A 2008-ban kezdődött gazdasági válság előtti szint alá sikerült csökkenteni a szegénység vagy társadalmi kirekesztődés kockázatának kitettek számát Magyarországon – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a Védelem, aktivitás, képessé tevés című konferenciasorozat rendezvényén.

 • Palkovics: A felsőoktatás az egyik legsikeresebb rendszerünk

  Palkovics: A felsőoktatás az egyik legsikeresebb rendszerünk

  A felsőoktatás az egyik legsikeresebb rendszerünk, amely iránt erős a közbizalom – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára az egyetemi és főiskolai tanári kinevezések átadásakor hétfőn Budapesten.

 • Havas össze-vissza hazudozik

  Havas össze-vissza hazudozik

  Az ATV egy közleményben jelentette be, hogy vizsgálatot indít a Havas Henrikkel szemben felmerült vádakkal kapcsolatban, a vizsgálat lezárultáig Havas Henrik nem lesz képernyőn.