2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb IX.kerület

A kockáké lesz a főszerep

Hogy ki azok a Kockabarátok? Ők azok, akiknek a legó egyszerre jelent hobbit, eszközt a mérnöki és művészi önkifejezéshez, valamint hivatást. És ők azok, akik a Ferencvárosi Művelődési Központban november 25. és 27. között nagyszabású háromnapos kiállításon mutatják meg, miről is szól a Kockabarátok élete.

Mint lapunk megtudta, a csoport tagjai gyermekkorukban hobbilegózással kezdték építői pályafutásukat, majd az évek során a játék egyre komolyabb szerelemmé vált. Nőtt a témák alapterülete és kidolgozottsága, végül a tagok egyedi készleteit kombinálva lassanként kialakult a kiállítás magja. Következő lépésben ezt egészítették ki a játszóházakkal.


9ker_kocka2

Lesz hely építeni (fotó:kockabaratok.hu)

A csapat három napra önálló kis legóuniverzummá alakítja át a Ferencvárosi Művelődési Központ belsejét. A színpadon az építőkockás játszóházaké lesz a főszerep, ahol mindenki kedvére építhet majd. A fennmaradó tér minden szegletét történelmi témák, híres épületek, csaták vagy épp mozifilmek jeleneteit bemutató terepasztalok és vitrinek népesítik be egyedi építményekkel. A legkisebbek örömére rajzasztal is lesz. A kisebb alapterületű, hangulatos rendezvényen kimondottan családoknak szeretnének felejthetetlen pillanatokat szerezni.

9ker_kocka

A toronydarunk segítségével mindenki kipróbálhatja kicsiben a nagyváros építkezéseinek világát (foto:kockabaratok.hu)

Kvízjáték nyereményekért
A kiállításon kvízjátékot is szerveznek. A kérdésekre az asztaloknál rejtik el a válaszokat. Aki mindegyikre helyesen válaszol, és leadja a lapot, részt vesz egy sorsoláson, amelyen ajándék legókészleteket lehet nyerni.

Megtudtuk, az interaktív kiállításon lesznek Star Wars-, technik- és fantasyépítmények éppúgy, mint az ókori Egyiptom, Róma vagy épp a vikingek korszakát megidéző alkotások. A City városi témája körül vasutak robognak majd, amíg az építészet érdekességeit az architecture-épületek segítségével fedezhetik fel. De a témák között lesz sarkkörkutatás, Superman, Friends és Ninjago, valamint a Spongya Bob és a Verdák szereplői is.


9ker_kocka3

És persze a Star Wars őrület sem maradhat ki (fotó:kockabaratok.hu)

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.