EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb IX.kerület

A kockáké lesz a főszerep

Hogy ki azok a Kockabarátok? Ők azok, akiknek a legó egyszerre jelent hobbit, eszközt a mérnöki és művészi önkifejezéshez, valamint hivatást. És ők azok, akik a Ferencvárosi Művelődési Központban november 25. és 27. között nagyszabású háromnapos kiállításon mutatják meg, miről is szól a Kockabarátok élete.

Mint lapunk megtudta, a csoport tagjai gyermekkorukban hobbilegózással kezdték építői pályafutásukat, majd az évek során a játék egyre komolyabb szerelemmé vált. Nőtt a témák alapterülete és kidolgozottsága, végül a tagok egyedi készleteit kombinálva lassanként kialakult a kiállítás magja. Következő lépésben ezt egészítették ki a játszóházakkal.


9ker_kocka2

Lesz hely építeni (fotó:kockabaratok.hu)

A csapat három napra önálló kis legóuniverzummá alakítja át a Ferencvárosi Művelődési Központ belsejét. A színpadon az építőkockás játszóházaké lesz a főszerep, ahol mindenki kedvére építhet majd. A fennmaradó tér minden szegletét történelmi témák, híres épületek, csaták vagy épp mozifilmek jeleneteit bemutató terepasztalok és vitrinek népesítik be egyedi építményekkel. A legkisebbek örömére rajzasztal is lesz. A kisebb alapterületű, hangulatos rendezvényen kimondottan családoknak szeretnének felejthetetlen pillanatokat szerezni.

9ker_kocka

A toronydarunk segítségével mindenki kipróbálhatja kicsiben a nagyváros építkezéseinek világát (foto:kockabaratok.hu)

Kvízjáték nyereményekért
A kiállításon kvízjátékot is szerveznek. A kérdésekre az asztaloknál rejtik el a válaszokat. Aki mindegyikre helyesen válaszol, és leadja a lapot, részt vesz egy sorsoláson, amelyen ajándék legókészleteket lehet nyerni.

Megtudtuk, az interaktív kiállításon lesznek Star Wars-, technik- és fantasyépítmények éppúgy, mint az ókori Egyiptom, Róma vagy épp a vikingek korszakát megidéző alkotások. A City városi témája körül vasutak robognak majd, amíg az építészet érdekességeit az architecture-épületek segítségével fedezhetik fel. De a témák között lesz sarkkörkutatás, Superman, Friends és Ninjago, valamint a Spongya Bob és a Verdák szereplői is.


9ker_kocka3

És persze a Star Wars őrület sem maradhat ki (fotó:kockabaratok.hu)

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.