2017. december 11., hétfő
Árpád, Árpádina

Belföld

A kormány elkötelezett a gyermekjogok védelmében

A kormány elkötelezett a gyermekvédelmi jelzőrendszer megerősítése mellett, és kiemelt társadalompolitikai célja az esélyteremtés – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap, a gyermekek jogainak világnapja alkalmából az MTI-vel.

A tárca közleményében hangsúlyozta: a kabinet intézkedéseinek célja, hogy a korábbinál is jóval összefogottabb, hatékonyabb és célzottabb segítséget adjon a családoknak és az őket segítő, gyermekvédelemmel foglalkozó szakembereknek.


Az az alapvető cél, hogy a gyermekek minél fiatalabb korban megkapjanak mindent, ami testi, lelki és szellemi fejlődésükhöz szükséges – írták.

Hozzátették: ez egyrészt az alaptörvény által biztosított jog, de jól felfogott társadalmi érdek is, hiszen a “gyermekek támogatása beruházás egy társadalom jövőjébe”.

Az Emmi kiemelte azt is, hogy a hátrányos helyzetű és a veszélyeztetett gyermekek esetében fokozott a felelősségük, hogy ne kallódjanak el, és mindegyiküknek megteremtsék az esélyt a felemelkedésre.

Az ENSZ közgyűlése 1959. november 20-án fogadta el a gyermekek jogairól szóló nyilatkozatát, azóta az év ezen napja a gyermekek jogainak világnapja.

Kapcsolódó Cikkek

 • A gazdasági válság előtti szint alá csökkent a szegénységnek kitettek száma

  A gazdasági válság előtti szint alá csökkent a szegénységnek kitettek száma

  A 2008-ban kezdődött gazdasági válság előtti szint alá sikerült csökkenteni a szegénység vagy társadalmi kirekesztődés kockázatának kitettek számát Magyarországon – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a Védelem, aktivitás, képessé tevés című konferenciasorozat rendezvényén.

 • Palkovics: A felsőoktatás az egyik legsikeresebb rendszerünk

  Palkovics: A felsőoktatás az egyik legsikeresebb rendszerünk

  A felsőoktatás az egyik legsikeresebb rendszerünk, amely iránt erős a közbizalom – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára az egyetemi és főiskolai tanári kinevezések átadásakor hétfőn Budapesten.

 • Havas össze-vissza hazudozik

  Havas össze-vissza hazudozik

  Az ATV egy közleményben jelentette be, hogy vizsgálatot indít a Havas Henrikkel szemben felmerült vádakkal kapcsolatban, a vizsgálat lezárultáig Havas Henrik nem lesz képernyőn.