EUR: 325,61 Ft
CHF: 279,96 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Belföld

A kormány elkötelezett a gyermekjogok védelmében

A kormány elkötelezett a gyermekvédelmi jelzőrendszer megerősítése mellett, és kiemelt társadalompolitikai célja az esélyteremtés – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap, a gyermekek jogainak világnapja alkalmából az MTI-vel.

A tárca közleményében hangsúlyozta: a kabinet intézkedéseinek célja, hogy a korábbinál is jóval összefogottabb, hatékonyabb és célzottabb segítséget adjon a családoknak és az őket segítő, gyermekvédelemmel foglalkozó szakembereknek.


Az az alapvető cél, hogy a gyermekek minél fiatalabb korban megkapjanak mindent, ami testi, lelki és szellemi fejlődésükhöz szükséges – írták.

Hozzátették: ez egyrészt az alaptörvény által biztosított jog, de jól felfogott társadalmi érdek is, hiszen a “gyermekek támogatása beruházás egy társadalom jövőjébe”.

Az Emmi kiemelte azt is, hogy a hátrányos helyzetű és a veszélyeztetett gyermekek esetében fokozott a felelősségük, hogy ne kallódjanak el, és mindegyiküknek megteremtsék az esélyt a felemelkedésre.

Az ENSZ közgyűlése 1959. november 20-án fogadta el a gyermekek jogairól szóló nyilatkozatát, azóta az év ezen napja a gyermekek jogainak világnapja.

Kapcsolódó Cikkek