2017. december 11., hétfő
Árpád, Árpádina

Egyéb Székesfehérvár

A kupán verők városa

Gazdag sportos napjai vannak Fejér megye székhelyének! Legutóbb egy napon két sikert is magáénak mondhatott a város, és mindkettő az Alba Fehérvár KC játékosaihoz kötődik. Az egyik maga a csoda volt, a másik pedig több mint örömtelinek mondható.

A férfi kosárlabdázók az Európa-kupa 3. fordulójában a francia élklubot, az Élan Chalont fogadták, és lejátszották ellenfelüket a parkettről. A csapat a második negyedtől szétcincálta őket, szolid félmosolyt sem engedett nekik. Legfeljebb akkor, amikor már harminc ponttal vezetett ellenük, és végül „csak” hússzal nyert, de ez a mosoly is legfeljebb kínos vigyor lehetett. A szurkolók örültek a határozott, helyenként szemet gyönyörködtető játéknak, ez bizony „maga a felsőfok” volt. Az meg legyen a csapat gondja, hogy a középfokot ezután aligha engedheti meg magának… Ne is tegye!


_DSC0216

Szépen menetel a csapat a bajnokság felé Fotó: Alba Fehérvár KC

A női kézilabdázók a Siófok együttesét fogadták a Magyar Kupában. Azt a csapatot, amelyikben talán több a külföldi, mint a magyar, igazi nemzetközi alakulat a Balaton-parti társulat. A fehérvári Deli Rita edző keze munkája egyre jobban látható, a játék egyre többször ad okot az örömre. A nemzetközi sorozatban, az EHF Kupában ragyognak a lányok, a Mihalovce elleni harmadik fordulót várják, hogy aztán a csoportkörbe, menetelve folytathassák.

A csapat az itthoni kupában is sikeres. A Siófok Fehérváron sem volt esélytelen, ráadásul a döntetlen is elég lett volna nekik a tovább jutáshoz. De ez csak hiú ábránd maradt számukra, mert a fehérvári lányok jobb második félidei játékukkal – ismét – megmutatták, ki az úr a csarnokban, és három góllal győztek. Tehát a kupában szépen menetelnek. Most már itt az idő, hogy a bajnokságban is mutassák meg és karmoljanak oroszlánkörmeikkel.


Kapcsolódó Cikkek