EUR: 311,34 Ft
CHF: 259,59 Ft
2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb Székesfehérvár

A kupán verők városa

Gazdag sportos napjai vannak Fejér megye székhelyének! Legutóbb egy napon két sikert is magáénak mondhatott a város, és mindkettő az Alba Fehérvár KC játékosaihoz kötődik. Az egyik maga a csoda volt, a másik pedig több mint örömtelinek mondható.

A férfi kosárlabdázók az Európa-kupa 3. fordulójában a francia élklubot, az Élan Chalont fogadták, és lejátszották ellenfelüket a parkettről. A csapat a második negyedtől szétcincálta őket, szolid félmosolyt sem engedett nekik. Legfeljebb akkor, amikor már harminc ponttal vezetett ellenük, és végül „csak” hússzal nyert, de ez a mosoly is legfeljebb kínos vigyor lehetett. A szurkolók örültek a határozott, helyenként szemet gyönyörködtető játéknak, ez bizony „maga a felsőfok” volt. Az meg legyen a csapat gondja, hogy a középfokot ezután aligha engedheti meg magának… Ne is tegye!


_DSC0216

Szépen menetel a csapat a bajnokság felé Fotó: Alba Fehérvár KC

A női kézilabdázók a Siófok együttesét fogadták a Magyar Kupában. Azt a csapatot, amelyikben talán több a külföldi, mint a magyar, igazi nemzetközi alakulat a Balaton-parti társulat. A fehérvári Deli Rita edző keze munkája egyre jobban látható, a játék egyre többször ad okot az örömre. A nemzetközi sorozatban, az EHF Kupában ragyognak a lányok, a Mihalovce elleni harmadik fordulót várják, hogy aztán a csoportkörbe, menetelve folytathassák.

A csapat az itthoni kupában is sikeres. A Siófok Fehérváron sem volt esélytelen, ráadásul a döntetlen is elég lett volna nekik a tovább jutáshoz. De ez csak hiú ábránd maradt számukra, mert a fehérvári lányok jobb második félidei játékukkal – ismét – megmutatták, ki az úr a csarnokban, és három góllal győztek. Tehát a kupában szépen menetelnek. Most már itt az idő, hogy a bajnokságban is mutassák meg és karmoljanak oroszlánkörmeikkel.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.