EUR: 310,96 Ft
CHF: 265,19 Ft
2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Egyéb Békéscsaba

A művészet és tudomány útján

Megnyílt Sallai Lajos festőművész önálló kiállítása a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban november 14-én.

A tárlatnak két különlegessége van: egyrészt az iskola idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját, ez a megnyitó pedig illeszkedik a jubileumi programsorozatba, másrészt pedig éppen az évforduló miatt idén olyan művészeket kerestek meg, akiknek szoros kötődésük van az intézményhez. Sallai Lajos az első tanévtől, 1987-től nyugdíjazásáig az iskola művésztanára volt.


Fotó: Lokál A festőművészt szoros kapcsolat fűzi az iskolához

Fotó: Lokál
A festőművészt szoros kapcsolat fűzi az iskolához

A Belvár Galéria sokéves múltra tekint vissza, minden évben két tárlatot láthatnak a diákok, egyet ősszel, egyet pedig tavasszal. Az iskola vezetősége szerint ugyanis nagyon fontos, hogy a tudomány mellett a diákok a művészettel is találkozzanak. Ezt a tanórákon és azon kívül is igyekeznek biztosítani.

Fotó: Lokál Megnyílt a Belvár Galéria őszi tárlata

Fotó: Lokál
Megnyílt a Belvár Galéria őszi tárlata

A programok ezzel nem érnek véget az iskolában, hiszen a 30. évfordulóhoz kapcsolódva összesen 30 program várja majd a diákokat. Szilágyi Tibor, az iskola igazgatója lapunknak kifejtette, sok olyan rendezvénnyel készülnek, amelyekben a diákok megmutathatják, miben tehetségesek, hiszen pedagógusként a tehetség gondozása a legfőbb feladatuk.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.