EUR: 323,05 Ft
CHF: 275,98 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb Békéscsaba

A művészet és tudomány útján

Megnyílt Sallai Lajos festőművész önálló kiállítása a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban november 14-én.

A tárlatnak két különlegessége van: egyrészt az iskola idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját, ez a megnyitó pedig illeszkedik a jubileumi programsorozatba, másrészt pedig éppen az évforduló miatt idén olyan művészeket kerestek meg, akiknek szoros kötődésük van az intézményhez. Sallai Lajos az első tanévtől, 1987-től nyugdíjazásáig az iskola művésztanára volt.


Fotó: Lokál A festőművészt szoros kapcsolat fűzi az iskolához

Fotó: Lokál
A festőművészt szoros kapcsolat fűzi az iskolához

A Belvár Galéria sokéves múltra tekint vissza, minden évben két tárlatot láthatnak a diákok, egyet ősszel, egyet pedig tavasszal. Az iskola vezetősége szerint ugyanis nagyon fontos, hogy a tudomány mellett a diákok a művészettel is találkozzanak. Ezt a tanórákon és azon kívül is igyekeznek biztosítani.

Fotó: Lokál Megnyílt a Belvár Galéria őszi tárlata

Fotó: Lokál
Megnyílt a Belvár Galéria őszi tárlata

A programok ezzel nem érnek véget az iskolában, hiszen a 30. évfordulóhoz kapcsolódva összesen 30 program várja majd a diákokat. Szilágyi Tibor, az iskola igazgatója lapunknak kifejtette, sok olyan rendezvénnyel készülnek, amelyekben a diákok megmutathatják, miben tehetségesek, hiszen pedagógusként a tehetség gondozása a legfőbb feladatuk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.