2018. március 25., vasárnap
Irén, Írisz

Külföld

A Pókember újra megmászta a 145 méter magas Torre Agbart

Ismét megmászta a 145 méter magas barcelonai Torre Agbart pénteken Alain Robert extrémsportoló, akit a francia Pókemberként ismer a világ, mivel kötelek és segítség nélkül, csupán puszta kézzel kapaszkodva jut fel az épületek tetejére.

Robert egy óra hét perc alatt jutott fel a toronyház csúcsára, majd mászott vissza a földre, ahol a helyi csendőrök már várták, ugyanis akcióihoz sosem kér engedélyt.


A provokatív formájú üveg felhőkarcolót, a Torre Agbart már harmadszor hódította meg, a katalán fővárosban ezen kívül még a 154 méteres Arts szállodát mászta meg 1999-ben.

A francia férfi a világ harminc országában már több mint 120 emblematikus épületre kapaszkodott fel, többek között a 381 méter magas Empire State Buildingre vagy a párizsi Eiffel-toronyra is. Mutatványaival a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ezek nyitnak kaput a rákos sejteknek

  Ezek nyitnak kaput a rákos sejteknek

  A véredényeken keresztül jutnak a rákos sejtek a nyirokcsomókból a vérrendszerbe, ezáltal terjednek el gyorsan a testben – állapították meg osztrák kutatók a Science című szaklapban megjelent tanulmányukban.

 • Margot Robbie Shakespeare-sorozaton dolgozik

  Margot Robbie Shakespeare-sorozaton dolgozik

  Margot Robbie, az Én Tonya Oscar-jelölt színésznője tízrészes Shakespeare-filmsorozaton dolgozik. Az ausztrál produkció női filmes alkotókkal, női szempontból, kortárs környezetbe helyezve adaptálja Shakespeare ismert drámáit – ismertette a deadline.