EUR: 324,38 Ft
CHF: 278,63 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Sport

A színészek is tudnak futni – nem is akárhogy

A 31. SPAR Budapest Maratonon idén 28003 fő nevezett, ami abszolút rekord a magyar szabadidősport rendezvények történetében. A 6300 egyéni maratonista mellett a négy fős Flora maraton stafétában 1230 csapat is futott, köztük azok, amelyek a “Fut a színház” külön értékelt versenyében indultak.

futas

A színészek bebizonyították, a sport nekik is fontos

Hatodik évadához érkezett a “Fut a színház” elnevezésű staféta program, mely évről évre nemes vetélkedésre hívja a színházi szakma, futást kedvelő képviselőit. Számuk folyamatosan nő, 2011-ben az induláskor nyolc csapat, idén huszonkettő futott. A vidéki színházakat két éve a Miskolci Nemzeti Színház stafétái képviselik és szintén már második éve futnak a mezőnyben a Színház és Filmművészeti Egyetem hallgatói is.


A versenyt 2011-ben a Kolibri Színház, 2012-ben az Operaház, 2013, 2014, 2015-ben a Vígszínház, 2016-ban ismét az Operaház nyerte. Nos, elmondható, az Operaház idén is a legaktívabb volt, mert a három kategóriában (férfi, női, vegyes) összesen nyolc különböző váltóval szerepeltek. Színeikben dr. Főző Virág főigazgató helyettestől Zavaros Eszter, Cser Krisztián operaénekeseken át a statisztériáig szinte mindenki, összesen 32 futó indult!

Az ünnepélyes díjátadón megjelent Szedlacsek Emília, az EMMI Kultúráért felelős államtitkárság főosztályvezetője, Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda versenyigazgatója és Nemcsák Károly, az ünnepélyes díjkiosztó házigazdája, a József Attila Színház igazgatója.


A BSI egy külön programja a „42 év 42 km”, azaz ide tartoznak az olyan futók, akik a 42. születésnapjukra életük első maratonjával, 42 kilométer lefutásával ajándékozzák meg magukat. Most Kovács „Kokó” István, Csőre Gábor, Rippel Ferenc, Kovács Áron mellé, idén -első nőként – Lévay Viktória, a Játékszín művésznője is beállt ebbe a sorba.  Különdíjat kapott Ónodi Eszter Jászai Mari-díjas színésznő is, a Katona József Színház tagja. Ő élete első versenyét futotta a 10 kilométeren.

A színházi csapatok nevezési díjait idén is jótékonysági célra, a Bajor Gizi Színészmúzeumnak ajánlotta fel a versenyt szervező Budapest Sportiroda (BSI). Az így összegyűlt 400 000 Ft-ot az intézmény digitális akadálynemesítésére fordítják.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek