2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb Kecskemét

Adáshiba a kamaraszínházban

Nagy sikerrel mutatta be a Vastaps Produkció új előadását a Kelemen László Kamaraszínházban. Az Adáshiba című komédia a holdra szállás idejére repíti vissza a nézőket, és napjaink egy nagyon fontos problémájára hívja fel a figyelmünket.

A négy évvel ezelőtt elindult felnőtt társulat tagjaiból alakult Vastaps Produkció immár önállóan működik, és folyamatosan azon dolgozik, hogy újabb és újabb előadásokkal lepje meg a közönséget. Szakonyi Károly drámája pedig éppen kapóra jött egy olyan világban, ahol a képek és a képernyők kötik le a figyelmünket. Nagy János rendező feltett szándéka volt, hogy visszarepítse a nézőket 1969 júliusába, arra a napra, amikor élőben közvetítették a holdra szállást a tévében. Nagy feladat ez, hiszen mind a díszletnek, ruháknak, frizuráknak és technikai eszközöknek ezt a kort kellett megidézniük.


Nagy János rendező az egyik próba közben

Nagy János rendező az egyik próba közben

– Azt szeretnénk, hogy a nézők párhuzamot vonjanak a mai események és az akkoriak között, meglássák, hogy nagy a baj. A személyes kapcsolatok felszínessé válnak, nem figyelünk eléggé egymásra. A bizalom és az őszinteség már csak azoknak jár, akik képesek elemelni tekintetüket a tévéről és mélyen belenézni a másik szemébe – mondja Nagy János.

Tanulságos történet ez, mely örök érvényű igazságaival, humorával próbál minket arra nevelni, hogy az életben a család és az emberi kapcsolatok a legfontosabbak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.