2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb Kecskemét

Adáshiba a kamaraszínházban

Nagy sikerrel mutatta be a Vastaps Produkció új előadását a Kelemen László Kamaraszínházban. Az Adáshiba című komédia a holdra szállás idejére repíti vissza a nézőket, és napjaink egy nagyon fontos problémájára hívja fel a figyelmünket.

A négy évvel ezelőtt elindult felnőtt társulat tagjaiból alakult Vastaps Produkció immár önállóan működik, és folyamatosan azon dolgozik, hogy újabb és újabb előadásokkal lepje meg a közönséget. Szakonyi Károly drámája pedig éppen kapóra jött egy olyan világban, ahol a képek és a képernyők kötik le a figyelmünket. Nagy János rendező feltett szándéka volt, hogy visszarepítse a nézőket 1969 júliusába, arra a napra, amikor élőben közvetítették a holdra szállást a tévében. Nagy feladat ez, hiszen mind a díszletnek, ruháknak, frizuráknak és technikai eszközöknek ezt a kort kellett megidézniük.


Nagy János rendező az egyik próba közben

Nagy János rendező az egyik próba közben

– Azt szeretnénk, hogy a nézők párhuzamot vonjanak a mai események és az akkoriak között, meglássák, hogy nagy a baj. A személyes kapcsolatok felszínessé válnak, nem figyelünk eléggé egymásra. A bizalom és az őszinteség már csak azoknak jár, akik képesek elemelni tekintetüket a tévéről és mélyen belenézni a másik szemébe – mondja Nagy János.

Tanulságos történet ez, mely örök érvényű igazságaival, humorával próbál minket arra nevelni, hogy az életben a család és az emberi kapcsolatok a legfontosabbak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

  • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.