EUR: 325,61 Ft
CHF: 279,96 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Tatabánya

Angyal zenélt Tatabányán

Tatabányát is elvarázsolta közös koncertjével Rúzsa Magdi és Presser Gábor. Az énekesnő idén külföldi koncertmeghívásoknak is eleget tett zenekarával, mielőtt nekivágott volna az „Angyal mellettem” elnevezésű turnénak.

A mi találkozásunk Presser Gáborral sorsszerű volt – hangsúlyozta Rúzsa Magdi. – Olyan dalokat adott nekem, amelyekre egyszerűen vigyázni kell, mert ezek igazi kincsek. Valahányszor ott állok mellette, mindig eszembe jut, hogy milyen csodás dolog, hogy egy ilyen embertől tanulhatok.


13_ruzsamagdi_01

Presser Gábor tíz évvel ezelőtt tagja volt a Megasztár zsűrijének, és a kishegyesi énekesnő már az első válogatáson elvarázsolta. Útjaik akkor kettéváltak, hiszen összesen csak 21 közös fellépésük volt – igaz, Presser Gábor írt három dalt is Rúzsa Magdinak. Az Egyszer című szám meghódította a slágerlistákat, és ezt követően megsokasodtak a felkérések kettejük közös fellépésére. Innen a közös koncert ötlete, amelyen már nem csupán néhány dal erejéig vendégei egymásnak, hanem közös produkciót láthat tőlük a publikum. Az előadás egy részében csak ők ketten vannak a színpadon, majd csatlakozik hozzájuk három vendégmuzsikus, Kovács Öcsi Ferenc (trombita, hegedű), Szabó Tamás (szájharmonikák) és Födő Sándor (ütőhangszerek).

13_ruzsamagdi_presser_02

Magdi egy istenadta tehetség és remek ember – emelte ki Presser Gábor. „Neki semmit nem kell külön tennie azért, hogy szeressék az emberek, egyszerűen gyárilag így van összerakva. Amikor megírtam az Egyszer című dalt, arra azonnal lecsapott, annyira a magáénak érezte, és ugyanilyen jól működnek a közös fellépések is.”


Rúzsa Magdi és Presser Gábor közös turnéjából még két állomás van hátra: november 26-án Hévízen, míg másnap Érsekújváron folytatódik az „Angyal mellettem” elnevezésű koncertkörút.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.