EUR: 326,48 Ft
CHF: 280,70 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb XVI.kerület

Babaklub mindenkinek

Az Erzsébetligeti Színházban minden második hét szerdáján a gyerekeké és persze a szülőké a főszerep. A Liget Baba Klubban ugyanis az a lényeg, hogy míg a gyerekek jól érzik magukat, a szülők mindent megtudjanak, ami a gyerekneveléshez szükséges.

A klub két hónap múlva ünnepli ötödik szülinapját. Az első foglalkozást 2012 januárjában tartották. Azóta a szervezők kéthetente találkozási lehetőséget biztosítanak a családoknak, gyerekeknek a közös örömök, esetlegesen felmerülő problémák megvitatására.


Baba klub, Corvin Művelődési Ház (Fotó: Keresztesi Balázs)

Semmi kötöttség – ez a baba klub egyik lényege (Fotó: Keresztesi Balázs)

– Bevett szokás, hogy a klubba mindig elhívunk valamilyen szakembert, akinek a segítségével a kisgyerekes létet meghatározó egy-egy témáról beszélgetünk – mondta lapunknak Szabó Patrícia, a klub vezetője. – Az évek során a gyermekvárástól kezdve a szülésen, a szoptatáson, a megfelelő hordozáson, a fejlődésen keresztül a helyes táplálkozásig vagy épp a testvérféltékenység helyes kezeléséig nagyon sok mindenről volt már szó nálunk. Természetesen egy kötetlen beszélgetés formájában, miközben a gyermekek jót játszanak.

Baba klub, Corvin Művelődési Ház (Fotó: Keresztesi Balázs)

Legkisebbek is elkezdhetik (Fotó: Keresztesi Balázs)

Szabó Patrícia hozzátette, a klubban van egy könyvtár is, ahol gyermekneveléssel kapcsolatos könyveket lehet olvasni vagy kölcsönözni.
– Emellett vannak babahordozó eszközeink, amelyeket ki lehet próbálni, sőt aki nem tudja azt használni, annak segítünk, megmutatunk mindent.
Mivel közeleg a karácsony, mi sem természetesebb, mint hogy a babaklubba járók is készülnek a szeretet ünnepére.
– Persze nem kell semmi extrára gondolni, ilyenkor a klubba járók sütnek valamilyen sütit, amit közösen megeszünk, és gyújtunk egy gyertyát.
És hogy ki járhat ebbe a klubba? Bárki.
– Valóban, mindenki előtt nyitva az ajtó. Nem kell mást tenni, mint eljönni közénk. A legközelebbi klub december 7-én lesz, de minden program megtalálgató a kulturliget.hu oldalon.


Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.