EUR: 308,63 Ft
CHF: 267,47 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Egyéb XVI.kerület

Babaklub mindenkinek

Az Erzsébetligeti Színházban minden második hét szerdáján a gyerekeké és persze a szülőké a főszerep. A Liget Baba Klubban ugyanis az a lényeg, hogy míg a gyerekek jól érzik magukat, a szülők mindent megtudjanak, ami a gyerekneveléshez szükséges.

A klub két hónap múlva ünnepli ötödik szülinapját. Az első foglalkozást 2012 januárjában tartották. Azóta a szervezők kéthetente találkozási lehetőséget biztosítanak a családoknak, gyerekeknek a közös örömök, esetlegesen felmerülő problémák megvitatására.

Baba klub, Corvin Művelődési Ház (Fotó: Keresztesi Balázs)

Semmi kötöttség – ez a baba klub egyik lényege (Fotó: Keresztesi Balázs)

– Bevett szokás, hogy a klubba mindig elhívunk valamilyen szakembert, akinek a segítségével a kisgyerekes létet meghatározó egy-egy témáról beszélgetünk – mondta lapunknak Szabó Patrícia, a klub vezetője. – Az évek során a gyermekvárástól kezdve a szülésen, a szoptatáson, a megfelelő hordozáson, a fejlődésen keresztül a helyes táplálkozásig vagy épp a testvérféltékenység helyes kezeléséig nagyon sok mindenről volt már szó nálunk. Természetesen egy kötetlen beszélgetés formájában, miközben a gyermekek jót játszanak.

Baba klub, Corvin Művelődési Ház (Fotó: Keresztesi Balázs)

Legkisebbek is elkezdhetik (Fotó: Keresztesi Balázs)

Szabó Patrícia hozzátette, a klubban van egy könyvtár is, ahol gyermekneveléssel kapcsolatos könyveket lehet olvasni vagy kölcsönözni.
– Emellett vannak babahordozó eszközeink, amelyeket ki lehet próbálni, sőt aki nem tudja azt használni, annak segítünk, megmutatunk mindent.
Mivel közeleg a karácsony, mi sem természetesebb, mint hogy a babaklubba járók is készülnek a szeretet ünnepére.
– Persze nem kell semmi extrára gondolni, ilyenkor a klubba járók sütnek valamilyen sütit, amit közösen megeszünk, és gyújtunk egy gyertyát.
És hogy ki járhat ebbe a klubba? Bárki.
– Valóban, mindenki előtt nyitva az ajtó. Nem kell mást tenni, mint eljönni közénk. A legközelebbi klub december 7-én lesz, de minden program megtalálgató a kulturliget.hu oldalon.

Kapcsolódó Cikkek

  • 710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    A sajókazai Radvánszky-kastélyban igazgatói értekezlettel egybekötött tanévnyitót tartottak, ahol jelentős mértékű fejlesztéseket jelentettek be. A rendezvényen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagja elmondta, hogy a kormány 2010-től 2017-ig 572 milliárd forinttal költött többet oktatási célokra, mint a korábbi kormányok.

  • Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Az idén már második alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben, ahol a katasztrófavédelem mellett a rendőrségtől, a büntetés-végrehajtástól, a vízügytől és az országgyűlési őrségtől is érkeztek versenyzők.