2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb XVI.kerület

Babaklub mindenkinek

Az Erzsébetligeti Színházban minden második hét szerdáján a gyerekeké és persze a szülőké a főszerep. A Liget Baba Klubban ugyanis az a lényeg, hogy míg a gyerekek jól érzik magukat, a szülők mindent megtudjanak, ami a gyerekneveléshez szükséges.

A klub két hónap múlva ünnepli ötödik szülinapját. Az első foglalkozást 2012 januárjában tartották. Azóta a szervezők kéthetente találkozási lehetőséget biztosítanak a családoknak, gyerekeknek a közös örömök, esetlegesen felmerülő problémák megvitatására.


Baba klub, Corvin Művelődési Ház (Fotó: Keresztesi Balázs)

Semmi kötöttség – ez a baba klub egyik lényege (Fotó: Keresztesi Balázs)

– Bevett szokás, hogy a klubba mindig elhívunk valamilyen szakembert, akinek a segítségével a kisgyerekes létet meghatározó egy-egy témáról beszélgetünk – mondta lapunknak Szabó Patrícia, a klub vezetője. – Az évek során a gyermekvárástól kezdve a szülésen, a szoptatáson, a megfelelő hordozáson, a fejlődésen keresztül a helyes táplálkozásig vagy épp a testvérféltékenység helyes kezeléséig nagyon sok mindenről volt már szó nálunk. Természetesen egy kötetlen beszélgetés formájában, miközben a gyermekek jót játszanak.

Baba klub, Corvin Művelődési Ház (Fotó: Keresztesi Balázs)

Legkisebbek is elkezdhetik (Fotó: Keresztesi Balázs)

Szabó Patrícia hozzátette, a klubban van egy könyvtár is, ahol gyermekneveléssel kapcsolatos könyveket lehet olvasni vagy kölcsönözni.
– Emellett vannak babahordozó eszközeink, amelyeket ki lehet próbálni, sőt aki nem tudja azt használni, annak segítünk, megmutatunk mindent.
Mivel közeleg a karácsony, mi sem természetesebb, mint hogy a babaklubba járók is készülnek a szeretet ünnepére.
– Persze nem kell semmi extrára gondolni, ilyenkor a klubba járók sütnek valamilyen sütit, amit közösen megeszünk, és gyújtunk egy gyertyát.
És hogy ki járhat ebbe a klubba? Bárki.
– Valóban, mindenki előtt nyitva az ajtó. Nem kell mást tenni, mint eljönni közénk. A legközelebbi klub december 7-én lesz, de minden program megtalálgató a kulturliget.hu oldalon.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.