2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb Tatabánya

Befedték a műjégpályát

Örömteli fejlődésnek nevezte Schmidt Csaba polgármester a tatabányai műjégpálya történetét. Nemrég még a megmaradása is kétséges volt, most pedig 260 millió forintos beruházással újult meg.

Tető került a városi műjégpályára. Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere szerint a beruházás a jövőben rengeteg embernek kedvez majd, és hatalmas előrelépést jelent a létesítmény több évtizedes történetében.


– Akadt időszak, amikor a jégpálya megmaradásáért is ki kellett állnunk, ma viszont egy örömteli fejlesztést ünnepelhetünk – mondta a városvezető. – A pályát az iskolások és több ezer, ide kilátogató ember használja szabadidős sportolásra, de ez a beruházás az utánpótlás korosztályokban játszó jégkorongozóknak és gyorskorcsolyázóknak is az eddiginél jobb körülményeket teremt.11_12_jegpalya_lefedes_05

Németh Péter, a lefedést kezdeményező egyesület elnöke elmondta: régi vágyuk teljesült a fejlesztés megvalósításával.


– Nagyon boldog vagyok, noha még nem értünk az út végére – hangsúlyozta a Petőfi TSE vezetője. – Megkezdtük a bővítés második ütemének tervezését, ami hasonló összegű beruházást jelentene. Ebben a lépcsőben megépítenénk a csarnok nyugati oldalfalát, kiegészítő helyiségeket létesítenénk, valamint a bővítés során szükséges közműkiváltásokat végeznénk el.

Dobozi Gábor, a tömegsport-egyesület elnökségi tagja elmondta: igazolt jégkorongozóik száma meghaladja az ötvenet, az U8-as és U10-es csapat mellett felsőbb korosztályokban is több játékost nevelnek.

– Rengeteget segíthet nekünk a pálya lefedése – emelte ki Dobozi Gábor. Hozzátette: tovább növekedhet az edzésidő, a javuló körülmények pedig még több gyermeket csábíthatnak sportolásra. Szavaihoz csatlakozott Moravcsik-Fecskés Orsolya, a Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesület elnöke is. Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára kiemelte, a szövetség célja, hogy öt éven belül minden megyeszékhelyen legyen fedett jégpálya.

– Sportágfejlesztési koncepciónk fontos része a fedett pályák megépülése, ezért hatalmas öröm számunkra ez a tatabányai beruházás – tudtuk meg a sportvezetőtől. – Szeretnénk a jövőben minél szélesebb tömegbázist is kialakítani, így felszerelések adományozásával támogatjuk a jégkorongozni kezdő gyerekeket is.

A fedett műjégpálya ünnepélyes átadóját gyorskorcsolyázó- és jégkorong-bemutatók színesítették.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.