EUR: 325,68 Ft
CHF: 279,69 Ft
2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Tatabánya

Befedték a műjégpályát

Örömteli fejlődésnek nevezte Schmidt Csaba polgármester a tatabányai műjégpálya történetét. Nemrég még a megmaradása is kétséges volt, most pedig 260 millió forintos beruházással újult meg.

Tető került a városi műjégpályára. Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere szerint a beruházás a jövőben rengeteg embernek kedvez majd, és hatalmas előrelépést jelent a létesítmény több évtizedes történetében.


– Akadt időszak, amikor a jégpálya megmaradásáért is ki kellett állnunk, ma viszont egy örömteli fejlesztést ünnepelhetünk – mondta a városvezető. – A pályát az iskolások és több ezer, ide kilátogató ember használja szabadidős sportolásra, de ez a beruházás az utánpótlás korosztályokban játszó jégkorongozóknak és gyorskorcsolyázóknak is az eddiginél jobb körülményeket teremt.11_12_jegpalya_lefedes_05

Németh Péter, a lefedést kezdeményező egyesület elnöke elmondta: régi vágyuk teljesült a fejlesztés megvalósításával.


– Nagyon boldog vagyok, noha még nem értünk az út végére – hangsúlyozta a Petőfi TSE vezetője. – Megkezdtük a bővítés második ütemének tervezését, ami hasonló összegű beruházást jelentene. Ebben a lépcsőben megépítenénk a csarnok nyugati oldalfalát, kiegészítő helyiségeket létesítenénk, valamint a bővítés során szükséges közműkiváltásokat végeznénk el.

Dobozi Gábor, a tömegsport-egyesület elnökségi tagja elmondta: igazolt jégkorongozóik száma meghaladja az ötvenet, az U8-as és U10-es csapat mellett felsőbb korosztályokban is több játékost nevelnek.

– Rengeteget segíthet nekünk a pálya lefedése – emelte ki Dobozi Gábor. Hozzátette: tovább növekedhet az edzésidő, a javuló körülmények pedig még több gyermeket csábíthatnak sportolásra. Szavaihoz csatlakozott Moravcsik-Fecskés Orsolya, a Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesület elnöke is. Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára kiemelte, a szövetség célja, hogy öt éven belül minden megyeszékhelyen legyen fedett jégpálya.

– Sportágfejlesztési koncepciónk fontos része a fedett pályák megépülése, ezért hatalmas öröm számunkra ez a tatabányai beruházás – tudtuk meg a sportvezetőtől. – Szeretnénk a jövőben minél szélesebb tömegbázist is kialakítani, így felszerelések adományozásával támogatjuk a jégkorongozni kezdő gyerekeket is.

A fedett műjégpálya ünnepélyes átadóját gyorskorcsolyázó- és jégkorong-bemutatók színesítették.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.