EUR: 325,61 Ft
CHF: 279,96 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Sport

Berki Krisztián a második helyen jutott a döntőbe

Berki Krisztián a második helyen jutott a lólengés döntőjébe a tornászok Cottbusban zajló világkupa-versenyén, csütörtökön.

A magyar szövetség beszámolója szerint a selejtező első napján Berki – aki egy év kihagyás után szerepel ismét külföldi versenyen – pontazonossággal szorult a második helyre. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász úgy nyilatkozott, nem elégedett, mert nem úgy alakult a gyakorlata, ahogyan tervezte.


“A leugrásom nem sikerült, és több apró hibám, terpesztésem is volt, picit lassabb is volt a gyakorlat. A levonások és a pontszám tehát reális, annak persze örülök, hogy ott vagyok a döntőben. A gyakorlatok készek, de vissza kell szereznem a versenyrutint a kihagyás után” – mondta.

Berki hozzátette: nem izgult, de az edzéseken nem tudják szimulálni a körülményeket. Azt csak szombaton döntik el az edzőjével, Kovács Istvánnal, hogy melyik gyakorlatával szerepeljen a fináléban. “Igazából magamat kell legyőznöm, és azt megcsinálnom, amit edzésen tudok” – szögezte le.

A németországi versenyen további négy magyar induló biztosította döntős szereplését csütörtökön: lólengésben Kállai Zoltán hetedikként lépett tovább, Kardos Botond pedig talajon járt sikerrel. A nők közül Kovács Zsófia felemáskorlát-gyakorlata hibátlan lett, így az első helyről várhatja a döntőt, ráadásul ugrásban is továbbjutott. Böczögő Dorina ugrásban és felemáskorláton került a fináléba.

A cottbusi viadal péntek délután a selejtezők második napjával folytatódik.

Kapcsolódó Cikkek