EUR: 325,43 Ft
CHF: 279,76 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb XIII.kerület

Bölcsi és orvosi rendelő újult meg

Bölcsőde és háziorvosi rendelő is megújult az elmúlt időben a kerületben. A két intézmény felújítása több mint 140 millió forintba került az önkormányzatnak.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint átadták a Tátra u. 48–52.-ben található három telephelyű családi bölcsődét, mely az Újlipótvárosban megjelenő igények kielégítését segíti. A családi bölcsi egy négyemeletes társasház magasföldszintjén található, három közvetlen utcai bejárattal. A három új egységgel (Micimackó, Zsebibaba, Pagony neveket kapva) 14-re nőtt a kerületben található családi napközik száma. A beruházás 70 millió forintba került, így a kerületben már 1078 bölcsődei férőhely van.


13ker_ovi

Az új bölcsit műsorral avatták fel a gyerekek (budapest13.hu)

Megújult az Esküvő közben található háziorvosi rendelő is. Az intézmény 1993-ban került az önkormányzat tulajdonába. Utoljára 2001-ben, 74 millió forintért újították fel. Az elmúlt 14 év alatt az akkor korszerűen kialakított rendelő mára külsejében, szerkezetében elavulttá vált, ezért az önkormányzat az egész kerületre kiterjedő felújítási program részeként a rendelőt teljeskörűen felújította. Korszerűsítették a fűtőrendszert, modern kazánt építettek be, a lift automatikáját cserélték, külsőleg szigetelték, új nyílászárókat és padozatot építettek be, festettek. A biztonságos betegellátás érdekében pedig defibrillátort állítottak üzembe.

13ker_rendelo

Az épületet akadálymentesítették (Fotó: budapest13.hu)

Az önkormányzat tájékoztatása szerint az Esküvő közi nyolc praxisban dolgozó háziorvosok összetartó közösséget alkotnak, a felújítás során is segítették egymás tevékenységét. A megelőzés érdekében 2014-ben minden orvos és nővér részt vett a hepatitis B és C, valamint prosztata- és gyomor-bélrendszeri elváltozások kiszűrésében. A rendelő orvosai aktívan részt vesznek a védőoltások szervezésében, beadásában. A rendelő – amely összesen több mint 13 ezer 14 év feletti lakost lát el – felújítása 54 millió forintba került. A rendeléseken évente több mint 56 ezer beteg jelenik meg.


Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.