2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb Ózd

Borsodi az év tanösvénye

Idén húsvéttól várja az Aggteleki Nemzeti Park játékos kedvű látogatóit a Kincskereső Játékösvény, amely újszerű megoldásainak köszönhetően elnyerte a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség 2016-os pályázatán Az év ökoturisztikai tanösvénye címet.

A Baradla-barlang fogadótérségében, könnyen megközelíthető helyszínen kialakított útvonal a tavaszi-nyári időszakban látogatható. A kincskeresés kellékeit a közeli Tourinform Irodában szerezhetjük be, és innen indulhatunk alig egy kilométeres körsétára a Baradla-völgybe, egyórányi vidám, aktív ismeretszerzésre.


Fotó: ANP Képalá: Vajon melyik fészekbe való a tojás?

Fotó: ANP
Képalá: Vajon melyik fészekbe való a tojás?

A hat állomásból álló természetismereti játszótér szórakoztató feladatainak megoldása során egyszerre élhetjük át a kincskeresés lelkes izgalmát és a játékos tanulás önfeledt örömét. A gyerekek számára is jól látható, alacsonyan elhelyezett táblákat sok szép fotó és érdekes információ színesíti. Az ösvény kialakítása tájba illeszkedő, a játékok környezetbarát alapanyagokból készültek, színvonalukat pedig látványos festmények emelik. Az útvonal végigjárása után, a Tourinform Irodába visszatérve a részt vevő gyerekek búcsúzóul kis ajándékokat kapnak.

 

Fotó: ANP Képalá: Barátkozás a természettel

Fotó: ANP
Képalá: Barátkozás a természettel

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.