EUR: 325,79 Ft
CHF: 280,03 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb Ózd

Borsodi az év tanösvénye

Idén húsvéttól várja az Aggteleki Nemzeti Park játékos kedvű látogatóit a Kincskereső Játékösvény, amely újszerű megoldásainak köszönhetően elnyerte a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség 2016-os pályázatán Az év ökoturisztikai tanösvénye címet.

A Baradla-barlang fogadótérségében, könnyen megközelíthető helyszínen kialakított útvonal a tavaszi-nyári időszakban látogatható. A kincskeresés kellékeit a közeli Tourinform Irodában szerezhetjük be, és innen indulhatunk alig egy kilométeres körsétára a Baradla-völgybe, egyórányi vidám, aktív ismeretszerzésre.


Fotó: ANP Képalá: Vajon melyik fészekbe való a tojás?

Fotó: ANP
Képalá: Vajon melyik fészekbe való a tojás?

A hat állomásból álló természetismereti játszótér szórakoztató feladatainak megoldása során egyszerre élhetjük át a kincskeresés lelkes izgalmát és a játékos tanulás önfeledt örömét. A gyerekek számára is jól látható, alacsonyan elhelyezett táblákat sok szép fotó és érdekes információ színesíti. Az ösvény kialakítása tájba illeszkedő, a játékok környezetbarát alapanyagokból készültek, színvonalukat pedig látványos festmények emelik. Az útvonal végigjárása után, a Tourinform Irodába visszatérve a részt vevő gyerekek búcsúzóul kis ajándékokat kapnak.

 

Fotó: ANP Képalá: Barátkozás a természettel

Fotó: ANP
Képalá: Barátkozás a természettel

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.