2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb Ózd

Borsodi az év tanösvénye

Idén húsvéttól várja az Aggteleki Nemzeti Park játékos kedvű látogatóit a Kincskereső Játékösvény, amely újszerű megoldásainak köszönhetően elnyerte a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség 2016-os pályázatán Az év ökoturisztikai tanösvénye címet.

A Baradla-barlang fogadótérségében, könnyen megközelíthető helyszínen kialakított útvonal a tavaszi-nyári időszakban látogatható. A kincskeresés kellékeit a közeli Tourinform Irodában szerezhetjük be, és innen indulhatunk alig egy kilométeres körsétára a Baradla-völgybe, egyórányi vidám, aktív ismeretszerzésre.


Fotó: ANP Képalá: Vajon melyik fészekbe való a tojás?

Fotó: ANP
Képalá: Vajon melyik fészekbe való a tojás?

A hat állomásból álló természetismereti játszótér szórakoztató feladatainak megoldása során egyszerre élhetjük át a kincskeresés lelkes izgalmát és a játékos tanulás önfeledt örömét. A gyerekek számára is jól látható, alacsonyan elhelyezett táblákat sok szép fotó és érdekes információ színesíti. Az ösvény kialakítása tájba illeszkedő, a játékok környezetbarát alapanyagokból készültek, színvonalukat pedig látványos festmények emelik. Az útvonal végigjárása után, a Tourinform Irodába visszatérve a részt vevő gyerekek búcsúzóul kis ajándékokat kapnak.

 

Fotó: ANP Képalá: Barátkozás a természettel

Fotó: ANP
Képalá: Barátkozás a természettel

Kapcsolódó Cikkek

  • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

  • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.