2017. december 18., hétfő
Auguszta

Belföld

Börtönbe kerül, vagy milliárdos lesz az öncsonkítással vádolt Sándor

Egymilliárd forint kártérítés, vagy börtön vár arra a nyírkátai férfira, aki miután 14 társasággal kötött élet- és baleset-biztosítást, három hónap múlva egy vonatbalesetben elvesztette mindkét lábát. Állítólag szándékosan okozott magának balesetet, hogy hozzájusson a biztosítási pénzhez.

Ma folytatódik a Fővárosi Törvényszéken Cs. Sándor és egy biztosítótársaság közötti per. A felperes, Sándor 14 biztosítótól összesen egymilliárd forintot követel. Párhuzamosan egy büntetőügy is folyik ellene biztosítási csalás miatt, a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folyó eljárásban ő a vádlott. A hatóságok szerint ugyanis Sándor megrendezte a balesetet. Nyírkátán ma is jól emlékeznek a 2014-es esetre.


vonat-levaoptt-labu-apja-nyirkata-szomszed
– Engem is megkerestek a biztosítótársaság nyomozói, kérdezték, hogy Sándor véletlenül vagy szándékosan vesztette-e el a lábát. Itt lakott velem szemben Sándor édesapja, aki rendőr volt Mátészalkán. Az öreg épp aznap ünnepelte a születésnapját, amikor a menye az utcáról bekiabálta, hogy baleset érte a fiát. Sanyi bácsi nem bírta elviselni a szégyent, hogy a fia biztosítási csalási ügybe keveredett. Egy nap nem nyitott ajtót a postásnak, pedig a nyugdíjat hozta neki. Agyvérzést kapott, az utolsó pillanatban törték rá az ajtót a rendőrök – magyarázza Gizi néni.vonat-levagott-labu-nyircsaszar-szemtanu

Sanyi bácsi egy idősek otthonában él, a lánya gyakran hazaviszi, de akkor sem áll szóba a fiával, aki a falu kellős közepén magas kerítéssel vette körbe magát, nemigen áll szóba a helyiekkel sem. A Lokálnak sikerült beszélnie a baleset egyik szemtanújával is.


vonat-levagott-labu-nyircsaszar1
– Sándor a nyírcsászári vasútállomásra érkezett, leszállt, ott várt rá a felesége. A férfi elindult felé, amikor az éppen induló vonat utolsó vagonjának utolsó kereke alá került. Szerencsére Sándor felesége ápolónő, véletlenül pont volt nála olyan speciális gumicső, amellyel elszorította a vérzést. A férjét mentőhelikopter vitte kórházba, mindkét lábát amputálták. Volt, aki úgy látta, mintha szándékosan bedugta volna a lábát a kerék alá, de én ezt nem hiszem el, mert ép elméjű ember ilyet nem tesz – emlékezett a helyszínen Erzsike.

Kapcsolódó Cikkek

  • Saját márkanevet építenek ki a szabolcsi almának

    Saját márkanevet építenek ki a szabolcsi almának

    Egyelőre csak belföldön elképzelhető, többéves folyamat és kitartó munka eredményeként, hogy saját márkanevet építsenek ki a szabolcsi almának – mondta a Magyar Hírlapnak Apáti Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeb) alelnöke.