EUR: 323,08 Ft
CHF: 276,70 Ft
2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Belföld

Börtönbe kerül, vagy milliárdos lesz az öncsonkítással vádolt Sándor

Egymilliárd forint kártérítés, vagy börtön vár arra a nyírkátai férfira, aki miután 14 társasággal kötött élet- és baleset-biztosítást, három hónap múlva egy vonatbalesetben elvesztette mindkét lábát. Állítólag szándékosan okozott magának balesetet, hogy hozzájusson a biztosítási pénzhez.

Ma folytatódik a Fővárosi Törvényszéken Cs. Sándor és egy biztosítótársaság közötti per. A felperes, Sándor 14 biztosítótól összesen egymilliárd forintot követel. Párhuzamosan egy büntetőügy is folyik ellene biztosítási csalás miatt, a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folyó eljárásban ő a vádlott. A hatóságok szerint ugyanis Sándor megrendezte a balesetet. Nyírkátán ma is jól emlékeznek a 2014-es esetre.


vonat-levaoptt-labu-apja-nyirkata-szomszed
– Engem is megkerestek a biztosítótársaság nyomozói, kérdezték, hogy Sándor véletlenül vagy szándékosan vesztette-e el a lábát. Itt lakott velem szemben Sándor édesapja, aki rendőr volt Mátészalkán. Az öreg épp aznap ünnepelte a születésnapját, amikor a menye az utcáról bekiabálta, hogy baleset érte a fiát. Sanyi bácsi nem bírta elviselni a szégyent, hogy a fia biztosítási csalási ügybe keveredett. Egy nap nem nyitott ajtót a postásnak, pedig a nyugdíjat hozta neki. Agyvérzést kapott, az utolsó pillanatban törték rá az ajtót a rendőrök – magyarázza Gizi néni.vonat-levagott-labu-nyircsaszar-szemtanu

Sanyi bácsi egy idősek otthonában él, a lánya gyakran hazaviszi, de akkor sem áll szóba a fiával, aki a falu kellős közepén magas kerítéssel vette körbe magát, nemigen áll szóba a helyiekkel sem. A Lokálnak sikerült beszélnie a baleset egyik szemtanújával is.


vonat-levagott-labu-nyircsaszar1
– Sándor a nyírcsászári vasútállomásra érkezett, leszállt, ott várt rá a felesége. A férfi elindult felé, amikor az éppen induló vonat utolsó vagonjának utolsó kereke alá került. Szerencsére Sándor felesége ápolónő, véletlenül pont volt nála olyan speciális gumicső, amellyel elszorította a vérzést. A férjét mentőhelikopter vitte kórházba, mindkét lábát amputálták. Volt, aki úgy látta, mintha szándékosan bedugta volna a lábát a kerék alá, de én ezt nem hiszem el, mert ép elméjű ember ilyet nem tesz – emlékezett a helyszínen Erzsike.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Jaj, úgy élvezem én a strandot

  A nap képe: Jaj, úgy élvezem én a strandot

  Idén is elefántfürdetéssel indult Balatonlellén a Cirkuszok éjszakája. Az országos sorozat keretében a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz várja különleges programokkal a közönséget.

 • Vadkenderből volt a sövény

  Vadkenderből volt a sövény

  Az udvarán termesztett vadkendert az a nő, aki maga hívta ki a rendőröket, mert betörtek keszthelyi házának melléképületébe.

 • Háromszor verte el az ellenzéket a Fidesz

  Háromszor verte el az ellenzéket a Fidesz

  Nemcsak Erdei Sándort, művésznevén Rokker Zsoltit, hanem két másik ellenzéki jelöltet is alaposan elvert a Fidesz–KDNP az időközi önkormányzati választásokon hétvégén.