2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb Békéscsaba

Bővülő kerékpárút-hálózat

Három kerékpárút kiépítésére 813 millió forintot nyert a város – árulta el Herczeg Tamás tanácsnok a fejlesztéssel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón.

Békéscsaba a kerékpáros közlekedés szempontjából átlagon felül teljesít, sokan választják ezt az eszközt munkába járáshoz vagy csak a szabadidő eltöltésére, hiszen gyors, hatékony és egészséges is. Viszont ha elkészül a fejlesztés, turisztikai célra is alkalmas lesz a kétkerekű. Ha minden a tervek szerint halad, kiépítik a Körte sor–Gyulai úti, a Berényi úti és a Pataki László utca–Franklin utcai kerékpárutat. Ezek az új vonalak amellett, hogy kényelmesebbé teszik a közlekedést, a biztonság szempontjából is jelentősek.


kerékpárút (Fotó: MTI)

A munkába járást is könnyebbé fogja tenni a kerékpárút-fejlesztés (Fotó: MTI)

Ferenczi Attila tanácsnok a sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy például a Körte sor esetében felmerült az úttesten egy kerékpársáv lerekesztése, de a balesetek elkerülése érdekében inkább más utat választottak a szakemberek. Sokan közlekednek kisgyermekkel, ezért a fejlesztésnél mindenképpen a biztonság az elsődleges követelmény.

A másik fontos szempont a környezet védelme, az energiahatékonyság és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése. A város vezetése igyekszik minden lehetőséget megragadni, hogy zöldebb lehessen a közlekedés, ezért is törekednek egy komplett kerékpárút-hálózat kiépítésére, amely összekapcsolja a különböző városrészeket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.

 • Új otthont kaptak az Aligátorok

  Új otthont kaptak az Aligátorok

  Több mint kétmilliárd forintos beruházás eredményeként átadták a Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő új sportrészlegét. A 21 méter széles és 33,33 méter hosszú medencéhez 200 fő befogadására alkalmas nézőtér tartozik.