EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb Békéscsaba

Bővülő kerékpárút-hálózat

Három kerékpárút kiépítésére 813 millió forintot nyert a város – árulta el Herczeg Tamás tanácsnok a fejlesztéssel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón.

Békéscsaba a kerékpáros közlekedés szempontjából átlagon felül teljesít, sokan választják ezt az eszközt munkába járáshoz vagy csak a szabadidő eltöltésére, hiszen gyors, hatékony és egészséges is. Viszont ha elkészül a fejlesztés, turisztikai célra is alkalmas lesz a kétkerekű. Ha minden a tervek szerint halad, kiépítik a Körte sor–Gyulai úti, a Berényi úti és a Pataki László utca–Franklin utcai kerékpárutat. Ezek az új vonalak amellett, hogy kényelmesebbé teszik a közlekedést, a biztonság szempontjából is jelentősek.


kerékpárút (Fotó: MTI)

A munkába járást is könnyebbé fogja tenni a kerékpárút-fejlesztés (Fotó: MTI)

Ferenczi Attila tanácsnok a sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy például a Körte sor esetében felmerült az úttesten egy kerékpársáv lerekesztése, de a balesetek elkerülése érdekében inkább más utat választottak a szakemberek. Sokan közlekednek kisgyermekkel, ezért a fejlesztésnél mindenképpen a biztonság az elsődleges követelmény.

A másik fontos szempont a környezet védelme, az energiahatékonyság és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése. A város vezetése igyekszik minden lehetőséget megragadni, hogy zöldebb lehessen a közlekedés, ezért is törekednek egy komplett kerékpárút-hálózat kiépítésére, amely összekapcsolja a különböző városrészeket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.