EUR: 325,68 Ft
CHF: 279,69 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Békéscsaba

Bővülő kerékpárút-hálózat

Három kerékpárút kiépítésére 813 millió forintot nyert a város – árulta el Herczeg Tamás tanácsnok a fejlesztéssel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón.

Békéscsaba a kerékpáros közlekedés szempontjából átlagon felül teljesít, sokan választják ezt az eszközt munkába járáshoz vagy csak a szabadidő eltöltésére, hiszen gyors, hatékony és egészséges is. Viszont ha elkészül a fejlesztés, turisztikai célra is alkalmas lesz a kétkerekű. Ha minden a tervek szerint halad, kiépítik a Körte sor–Gyulai úti, a Berényi úti és a Pataki László utca–Franklin utcai kerékpárutat. Ezek az új vonalak amellett, hogy kényelmesebbé teszik a közlekedést, a biztonság szempontjából is jelentősek.


kerékpárút (Fotó: MTI)

A munkába járást is könnyebbé fogja tenni a kerékpárút-fejlesztés (Fotó: MTI)

Ferenczi Attila tanácsnok a sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy például a Körte sor esetében felmerült az úttesten egy kerékpársáv lerekesztése, de a balesetek elkerülése érdekében inkább más utat választottak a szakemberek. Sokan közlekednek kisgyermekkel, ezért a fejlesztésnél mindenképpen a biztonság az elsődleges követelmény.

A másik fontos szempont a környezet védelme, az energiahatékonyság és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése. A város vezetése igyekszik minden lehetőséget megragadni, hogy zöldebb lehessen a közlekedés, ezért is törekednek egy komplett kerékpárút-hálózat kiépítésére, amely összekapcsolja a különböző városrészeket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.