2017. december 18., hétfő
Auguszta

Külföld

Ciki! Meghiúsult a rablás, mert zárva volt a bank

Még mielőtt elkezdődött volna, meg is hiúsult egy bankrablás, mert a tettes túl korán érkezett a pénzintézetbe – közölte a bécsi rendőrség szóvivője.

Patrick Maierhofer elmondta, hogy egy férfi hétfő reggel 8.45 körül érkezett rollerrel a Bécs Simmering városrészében lévő bankhoz.

Ott a fejére húzta csuklyáját és nadrágja övébe dugott légfegyverrel a bank előterébe lépett. Amikor észrevette, hogy túl korán érkezett, és még 15 perce van hátra a nyitásig, a fegyvert újságpapírba rejtette, és idegesen járkálni kezdett.

Egy járókelő értesítette a rendőröket, akik az előtérben tartóztatták le a 45 éves férfit. A gyanúsított nevét nem hozták nyilvánosságra. A rendőrség szerint azt tervezte, hogy a lopott rollerrel menekül el a helyszínről, miután a zsákmányt megszerezte.

Kapcsolódó Cikkek

  • Morawiecki: Lengyelország nem kér könyöradományt Brüsszeltől

    Morawiecki: Lengyelország nem kér könyöradományt Brüsszeltől

    Lengyelország nem esedezik könyöradományért Európában, nem kéri Brüsszeltől, hogy ne indítsa el ellene az uniós alapszerződés hetes cikkének alkalmazását, és hagyja jóvá az igazságügyi reformot – szögezte le Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő egy hétfő reggeli rádióinterjúban.

  • Februárra halasztották Salah Abdeslam ügyének tárgyalását

    Februárra halasztották Salah Abdeslam ügyének tárgyalását

    A védelmet ellátó ügyvéd kérésére február 5-re halasztották Salah Abdeslam és társa, Soufien Ayari brüsszeli ügyének tárgyalását – közölte az ügyben illetékes belga bíróság hétfőn. A 2015 novemberében, Párizsban elkövetett terrortámadások kitervelésével vádolt, jelenleg franciaországi őrizetben tartott Abdeslamnak és társának azért kell bíróság elé állnia, mert egy héttel a brüsszeli terrortámadásokat megelőzően rendőrökre támadtak; Belgiumban gyilkossági kísérlet, továbbá tiltott fegyvertartás miatt indult eljárás ellenük.