2018. május 26., szombat
Evelin, Fülöp

Egyéb Miskolc

Cini balesete miatt veszélyben a koncert

Zalatnay Cini november elején balesetet szenvedett, amelyben megsérültek a bordái. Ezzel a december 9-re tervezett Zalatnay–Reflex közös koncert – amelyet a miskolci Ifiházba szerveztek – is kétségessé vált.

Cini 2014-ben döntött úgy, hogy ahol a lehetőségek engedik, élő zenekaros fellépéseket szeretne lekötni az egyre gyakoribb fél-playback bulikkal szemben. Így került képbe a miskolci Reflex zenekar, amelyet több együttes közül egy meghallgatás során választott ki. Azóta rendszeresen lépnek föl együtt, idén például már szerepeltek Rimaszombaton, felvidéki és több borsodi fesztiválon, de ők voltak az Omega előzenekara is május végén Edelényben.


fotó: Lokál

Zalatnay Saroltával egészült ki a miskolci Reflex zenekar

A miskolci Reflex zenekar 1974-ben kezdte meg működését, először három évig „vendéglátóztak” a Balatonon, majd ezt követően kezdtek el itthon rockosabb vonalon zenélni. Ez a hetvenes évek végére olyan sikereket hozott nekik, hogy az Edda után ők voltak a miskolci favoritok. Mivel az Edda learatta a lehetséges babérokat, így a Reflexnek gyakorlatilag már nem volt országos kitörési lehetősége, így a nyolcvanas évek elején elérkezett a szüneteltetés időszaka. A kilencvenes évek végén kezdtek újra együtt zenélni a Vén Teenager Partyk jóvoltából, itt először csak alkalmi összeállásról volt szó, de a kétezres évek legelején jött el az a lehetőség, amikor egy ilyen parti keretében nekik kellett kísérniük Zalatnayt.

Budaörs, 2015. március 18. Zalatnay Sarolta az ellene nagyobb kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás vádjával indult ügy tárgyalása előtt a Budaörsi Járásbíróság folyosóján 2015. március 18-án. Az énekesnőt másfél év börtönre ítélte a bíróság, három évre felfüggesztve. MTI Fotó: Soós Lajos

Képalá: Zalatnay Cinit néhány hét pihenésre kényszerült

Az ismeretség gyakorlatilag innentől datálható, de a szorosabb együttműködés csak két éve indult el. A csapat 2015-ben kapta meg a város nívódíját, melyben – Bárdos István zenekarvezető szerint – többek között az is közrejátszhatott, hogy az együttes írta meg  Diósgyőr focicsapatának indulóját is. A zenészek jelenleg egy best of lemez felvételén dolgoznak, amelyen az ismert slágereik mellett új szerzemények is helyet kapnak. Két éve bővült a brigád egy énekes hölggyel és Szabina jelenlétével gazdagabb lett a repertoár is.


A másfél órás koncertprogram egyébként úgy épül föl, hogy a Reflex saját számaiból fél órát játszik felvezetésként, aztán csatlakozik a csapathoz Cini, és indul a Zalatnay-blokk.

A Cinit kezelő orvosok néhány hét pihenést javasoltak a művésznőnek, így a miskolci fellépés idejére már biztosan felépül. Azon az estén egy másik vendég is szerepel a műsorban, aki nem más, mint Benkő László az Omegából. Egyébként már az is bizonyossá vált, hogy február közepén a Miskolci Kocsonyafarsang egyik fellépője a Zalatnay– Relex formáció lesz.

Kapcsolódó Cikkek