EUR: 323,05 Ft
CHF: 275,98 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Külföld

Costa Ricában szükségállapotot hirdetnek ki az Ottó hurrikán miatt

Costa Rica elnöke bejelentette, hogy országos szükségállapotot hirdetnek ki az ország partjai felé közeledő hurrikán miatt.

Az Ottó névre keresztelt szélvihar egy kicsit veszített az erejéből, de később ismét első fokozatú hurrikánná alakult.


Ez a természeti jelenség súlyosan fogja érinteni az ország területének nagy részét. A kormány emiatt szükségállapotot hirdet ki – jelentette be a sajtónak helyi idő szerint még szerdán Luis Guillermo Solís államfő. Közölte azt is, hogy a szükségállapot ideje alatt – várhatóan csütörtökön és pénteken – bezárnak a közintézmények.

A kormány rendelete megkönnyíti, hogy bürokratikus akadályok nélkül, gyorsan igénybe lehessen venni az emberi, műszaki és pénzügyi forrásokat a szükséget szenvedők érdekében.

Az Ottó miatt Costa Ricában vörös riasztás van érvényben az egész karibi partvidéken, de újabban kiterjesztették a csendes-óceáni Puntarenas tartományra is, mert elképzelhető, hogy a vihar átvág az egész országon.

Az orkánt kísérő felhőszakadás miatt Panamában már három ember vesztette életét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Járni sem bírt Juncker

  Járni sem bírt Juncker

  Ismét nagyot alkotott Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke. Most a ,múltheti NATO-csúcson tűnt részegnek, sőt több ember kellett támogassa, mert járni is alig bírt.

 • A kitoloncolandók mintegy felét nem találják a német hatóságok

  A kitoloncolandók mintegy felét nem találják a német hatóságok

  A Németországból kitoloncolandó mintegy 23 900 ember közül csak 11 100 ember esetében sikerült végrehajtani az erről szóló döntést, nagyjából 12 800 esetben meghiúsult a kiutasítás, közülük 11 500 embert nem találnak a hatóságok – jelentette a Welt am Sonntag című, vasárnap megjelenő konzervatív német lap.

 • Rekordszinten a BMW eladásai

  Rekordszinten a BMW eladásai

  A BMW 1,8 százalékkal, rekordszintre növelte autóeladásait az idei első fél évben a tavalyi azonos időszakkal összevetve.