2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb Zalaegerszeg

Csúcson Zala kedvence, az Egerszeg Rádió 95.1!

Mesébe illő az Egerszeg Rádió 95.1 története akkor, amikor rádiók születnek a semmiből, majd szűnnek meg akár a kiéleződő verseny, akár a politikai helyzet következtében.

A regionális rádiók részéről nagyot kell „durrantani” ahhoz, hogy átvegyék a vezető pozíciót az országos rádiókkal szemben, amikor átlagosan 5,6 millióan hallgatnak rádiót Magyarországon különböző eszközökön – telefonon, online, autóban, tévén vagy hagyományos készüléken. Az Egerszeg Rádió 95.1-nek alig egy év alatt mindez sikerült.


Egerszeg Rádió Fotó Inhof András

1 éves az Egerszeg Rádió
Fotó Inhof András

A hallgatók idén az Egerszeg Rádió 95.1-et választották a régió kedvencének! Jó döntés volt kiegészíteni a zalaegerszegi televíziót egy önkormányzati tulajdonú kereskedelmi rádióval. Hiányt pótolt, hiszen a városnak nem volt helyi frekvenciája. Nehéz volt azonnali tájékoztatást nyújtani akár útlezárásokról, változásokról, programokról, fontos eseményekről, érdekességekről. 2016-ban a zalai kereskedelmi rádió bizonyított, remek marketingportállá vált a régiót célzó promóciókhoz, kampányokhoz, hamar fantáziát láttak a reklámidőkben a kereskedői és szolgáltatói szférában.

Frauenhoffer Márta, a Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft. ügyvezetője 12 órás élő műsorvezetésben gondolkodott a hétköznapokon, 4 óránkénti műsorváltásban, reggel 6-tól délután 18-ig. De hétvégén, szombat délelőtt és délután, valamint vasárnap délután sem maradt hang nélkül a város és környéke. Az adásról öttagú műsorvezetői stáb gondoskodik váltott adásidőkben, így különböző műsorvezetői dinamizmussal találkozhatnak a hallgatók egy-egy műsorban, vagyis minden műsorvezető van annyira profi, hogy az ébresztéstől rajtolva kívánságműsort vagy délutáni érdekességekkel, üdítő zenékkel fűszerezett ébren tartós négy órában a hallgatókat szórakoztassa. A stáb tagjai tapasztalt, vérbeli rádiósok, többen a korábbi Stúdió FM 96.3 műsorvezetői csapatát erősítették.


Egerszeg Rádió Fotó Inhof András

Egerszeg Rádió
Fotó Inhof András

Reggel a Vekker ébreszt, 10–14 óra között az À La Carte kívánságműsorban kérhetik a hallgatók a kedvenceket, utána 18 óráig a Helló, Egerszeg műsora kíséri haza a hallgatókat, azaz laza átvezetés az esti órákba. A továbbiakban hazai slágerek, majd magazinműsorok szólalnak meg a frekvencián, mint például minden hétfőn 19 órától a Turné könnyűzenei műsor sztárinterjúkkal turbózva, vagy a retrókedvelőknek csütörtökönként a Retró műhely, péntekenként a Mozaik műsorában a programajánló.  A Top 10-ben a legkedveltebb előadók, a Like-ban a zenei érdekességek debütálnak. Hétvégén a sportkedvelőknek szól a Lelátó, a kultúrakedvelőknek a Koktél kulturális magazin, és a Party Mania Radió Show sem maradhat el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.