2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Külföld

Cukiság! Kutya neveli az elhagyott tigriskölyköket – Videó!

Ismét nagymacskakölykök pótanyjává vált Leon, a hatéves vizslakeverék egy észak-németországi szafariparkban: anyjuk által elutasított bengáli tigrisek felnevelésében segít gazdájának.

Jeannette Wurms állatgondozó és Leon az egyhónapos tigriskölyköket befogadta otthonába, mert a stukenbrocki szafariparkban élő anyjuk nem hajlandó gondozni a kicsinyeket.


“Leonban az a különleges, hogy kankutya, ám olyan anyai ösztönökkel megáldott, amelyek igen szembetűnőek. Ráadásul szórakoztatja is a kölyköket, ami szintén rendkívüli” – hangsúlyozta Wurms.

Leon már kétéves korában segített gazdájának egy fehéroroszlán-kölyök felnevelésében, amely szintén a szafariparkban született. A kicsit el kellett választani anyjától egy fertőzés miatt, ám a gyógykezelés után a gondozók nem voltak biztosak abban, hogy a nőstény visszafogadja kölykét. Megpróbálták összeszoktatni őket, ám az anya elfordult kicsinyétől.

A szokatlan “örökbefogadás” azonban nem tarthat sokáig, mivel a tigrisek idősebb korukban hirtelen erőszakossá válva reagálhatnak váratlan dolgokra – magyarázta a gondozó.

Kapcsolódó Cikkek