2018. március 23., péntek
Emőke

Egyéb XI.kerület

Daganatos gyerekekért kézműveskednek

A Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) kezdeményezésére november 26-án 9 órától a Várkert Bazár ad otthont a Családszervezetek I. Adventi Jótékonysági Vásárának.

Mézeskalácssütéssel egybekötött sajtótájékoztató a Családszervezetek I. Adventi Jótékonysági Vásáráról, Fiatal Családosok Klubja (FICSAK), Vitályos Eszter, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár Sikota Krisztina, a Várkert Bazár kulturális igazgatója Király Nóra, a vásár ötletgazdája, a FICSAK alapítója Fejérdy Zsófia, tulajdonos, ügyvezető – PromoBox Kft. (Fotó: Keresztesi Balázs)

Király Nóra (jobb szélen) vezetésével mézeskalácsot is sütöttek a a Családszervezetek I. Adventi Jótékonysági Vásárára (Fotó: Keresztesi Balázs)

A szervezők a segítségnyújtás mellett a civil szféra összefogásának erejére, valamit a karácsonyi készülődés valódi jelentőségére szeretnék felhívni a figyelmet. A részletekről a vásár megálmodóját, Király Nórát, Újbuda alpolgármesterét, a Ficsak alapítóját kérdeztük.


– Hogyan született az ötlet?

– Alpolgármesterként mindig is szoros kapcsolatot ápoltam a helyi civilekkel, sokra becsülöm a munkájukat. A Fiatal Családosok Klubjának alapítójaként pedig már látom azt is, hogy mennyi kiaknázatlan erő rejlik ebben a szektorban. Öt gyermek édesanyjaként a kézműveskedés a mindennapjaink része, és hiszek abban, hogy egy kézzel készült meglepetés sokkal értékesebb a boltban kapható ajándékoknál.


– Hamar talált partnereket?

– A Ficsak önkénteseinek lelkesedése adta a lendületet, azután szinte az összes nagy, családokat segítő hazai civil szervezet biztosított a részvételéről. Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy Herczegh Anita, a köztársasági elnök úr felesége az első hívó szóra elvállalta a fővédnökséget, díszvendégként pedig jelen lesz Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár, valamint Vitályos Eszter európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár is. Kiemelt támogatónk, a Várkert Bazár jóvoltából pedig a vásárt szellemiségéhez méltó környezetben tudjuk megszervezni. Legfőbb partnereink maguk a családok, számítunk rájuk! Természetesen programmal is várjuk őket.

– Mire fordítják a bevételt?

– Az árusításból befolyó teljes összeggel a Tűzoltó utcai gyermekklinika berkeiben működő Őrzők Alapítvány munkáját szeretnénk támogatni. Tehát a daganatos és leukémiás gyermekek gyógyulását segíti mindenki, aki november 26-án délelőtt eljön a Várkert Bazárba. Az alapítvány szeretne felújítani egy jelenleg használaton kívüli lakást, hogy a szülők a kezelés ideje alatt beteg gyermekük közelében tartózkodhassanak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.