2018. március 23., péntek
Emőke

Tech

Deutsch: minden magyar állampolgár a digitális átalakulás nyertese lehet

Összefogással minden magyar állampolgár a digitális átalakulás nyertese lehet, ahogyan a Digitális jólét program utóbbi másfél évben elért eredményei is a vállalati és az állami szféra együttműködése által valósulhattak meg – fejtette ki a programért felelős miniszterelnöki biztos egy szakmai konferencián szerdán, Budapesten.

Deutsch Tamás a T-Systems Symposium címmel rendezett konferenciáján hangsúlyozta: a magyar kormány felismerte a digitális átalakulás jelentőségét.


Hozzátette, a változástól nem megvédeni kell a magyar társadalmat, hanem felkészíteni az átalakulással együtt járó hatásokra. Természetesen ehhez a politikai, vállalati, polgári érdekviszonyok összehangolására van szükség, ezen szempontok mindegyikére tekintettel van a program – tette hozzá.

A miniszterelnöki biztos a program egyik meghatározó elemeként említette a magyar munkavállalók képzését. Mint mondta, a program nemcsak arra törekszik, hogy belátható időn belül pótolja a 22-30 ezres informatikus hiányt, hanem arra is, hogy több mint 4,5 millió, az átlagnál nagyobb digitális kompetenciákkal bíró munkavállaló dolgozzon a magyar gazdaságban.

A program kiindulópontja emellett, hogy a digitális átalakulás következtében megszűnő munkahelyek helyére több új munkahelyet teremtsen – jegyezte meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Több millió dollár értékben loptak el tavaly kriptodevizát

  Több millió dollár értékben loptak el tavaly kriptodevizát

  Csaknem 662 millió jen, vagyis 6,3 millió dollár értékben loptak el hekkerek kriptodevizát Japánban a tavalyi év folyamán – közölte csütörtökön a japán rendőrség, amely első ízben hozott nyilvánosságra összesítést ilyen jellegű bűncselekményekről.

 • Svájcban létesít adatfeldolgozó központot a Kaspersky

  Svájcban létesít adatfeldolgozó központot a Kaspersky

  Svájcban létesít adatfeldolgozó központot az orosz Kaspersky Lab kiberbiztonsági vállalat az ellene felhozott amerikai és brit vádak semlegesítésére, miszerint az orosz titkosszolgálatoknak módjában áll a felhasználók utáni kémkedésre felhasználni vírusvédő alkalmazásának adatforgalmát.

 • Bemutatkozott a világ első robotzsokéja

  Bemutatkozott a világ első robotzsokéja

  Rich Ricci, a BetBright digitális szórakoztató és online sportfogadási vállalat elnöke és tulajdonosa bemutatta a világ első robotlovasát a Cheltenham fesztiválon, amely az Egyesült Királyság egyik legnagyobb lovaseseménye, ahol a legjobb brit és ír lovak versenyeznek.