2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Tech

Deutsch: minden magyar állampolgár a digitális átalakulás nyertese lehet

Összefogással minden magyar állampolgár a digitális átalakulás nyertese lehet, ahogyan a Digitális jólét program utóbbi másfél évben elért eredményei is a vállalati és az állami szféra együttműködése által valósulhattak meg – fejtette ki a programért felelős miniszterelnöki biztos egy szakmai konferencián szerdán, Budapesten.

Deutsch Tamás a T-Systems Symposium címmel rendezett konferenciáján hangsúlyozta: a magyar kormány felismerte a digitális átalakulás jelentőségét.


Hozzátette, a változástól nem megvédeni kell a magyar társadalmat, hanem felkészíteni az átalakulással együtt járó hatásokra. Természetesen ehhez a politikai, vállalati, polgári érdekviszonyok összehangolására van szükség, ezen szempontok mindegyikére tekintettel van a program – tette hozzá.

A miniszterelnöki biztos a program egyik meghatározó elemeként említette a magyar munkavállalók képzését. Mint mondta, a program nemcsak arra törekszik, hogy belátható időn belül pótolja a 22-30 ezres informatikus hiányt, hanem arra is, hogy több mint 4,5 millió, az átlagnál nagyobb digitális kompetenciákkal bíró munkavállaló dolgozzon a magyar gazdaságban.

A program kiindulópontja emellett, hogy a digitális átalakulás következtében megszűnő munkahelyek helyére több új munkahelyet teremtsen – jegyezte meg.

Kapcsolódó Cikkek