EUR: 323,05 Ft
CHF: 275,98 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Extra

Duci modell mutat példát a nőknek

Nők ezreinek életét változtatta meg az első hazai önsegítő könyv írója, Szkiba Zsuzska. A korábban plus size blogger, majd életmód-coachként is működő Zsuzska könyvében őszintén vall küzdelmes éveiről, amikor nemcsak a külvilággal, de a túlsúlyával és súlyos betegségével is meg kellett küzdenie.

fotó: Máté Péter

Fotó: Máté Péter

Tízezrek falják tanácsait a legnagyobb közösségi felületeken, mindeközben bármikor kiáll a nagyközönség elé egy szál bikiniben, hogy felhívja a figyelmet a női test valódi szépségére, annak ellenére, hogy nincsenek szupermodellméretei. A 37 éves Szkiba Zsuzska néhány éve indította el Beauty with plus blogját, melynek apropóját személyes élményei inspirálták.


– Tinédzserkorom végéig nagyon vékony voltam. Aztán az egyetemi éveim alatt megváltozott valami. Korábban aktívan sportoltam, de ez a tanulás mellett háttérbe szorult, és lelki okai is voltak annak, hogy évről évre egyre többet mutatott a mérleg. Sokáig nehezen tudtam elfogadni az új alkatomat, a dús kebleimet, amit édesanyámtól örököltem. Nem mertem strandra menni és bikiniben mutogatni a testemet, nem beszélve arról, hogy számos negatív élményem volt a férfiak terén is, akik „csak” a duci lányt látták bennem. Hosszú időnek kellett eltelnie, mire el tudtam fogadni, hogy értékes ember vagyok – mesélte Zsuzska, aki ma már boldogan él olasz származású kedvesével, Marcóval.

Zsuzska ezért is döntött úgy, hogy a blog mellett megírja az első magyar önsegítő könyvet, Fogadd el magad címmel. Azt mondja, nem akar pszichológust vagy tanítót játszani, csak saját kellemes vagy éppen nagyon sötét pillanatai felidézésével utat mutatni önértékelési zavarral küszködő nőtársainak._DSC5070


– Van egy történet, amelyről korábban még nem beszéltem a követőimnek. Egy átmulatott éjszaka után a kórházban ébredtem, mert egy súlyos epilepsziás rohamot kaptam. Ekkor még nem tudtam elfogadni, hogy nem habzsolhatom az életet úgy, ahogy akarom. Szerencsére mára tünetmentes vagyok, nem kell gyógyszert szednem, csupán csak egy kicsit kell odafigyelnem magamra, de ez a negatív élmény megtanított az önelfogadásra, hiszen legyen akármilyen az egészségünk, a súlyunk vagy a korunk, mindannyiunkban megvan az a plusz, ami gyönyörűvé tesz bennünket.

_DSC5171

Címkék

Kapcsolódó Cikkek