2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb I.kerület XI.kerület

Duplán ajándékozhatunk a jótékonysági vásárral

A Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) kezdeményezésére november 26-án délelőtt a Várkert Bazár ad otthont a Családszervezetek I. Adventi Jótékonysági Vásárának, amelynek bevételét az Őrzők Alapítvány a Tűzoltó utcai gyermekklinika leukémiás és daganatos gyermekeinek gyógyulására fordítja.

A szervezők a jótékonykodás mellett a civil szféra összefogásának erejére és az adventi készülődés lényegére kívánják felhívni a figyelmet. A kezdeményezéshez több mint 50, családokat segítő civil szervezet, cég és közéleti szereplő csatlakozott.


Fotó: Csudai Sándor

Király Nóránk édesanyaként is szívügye jótékonysági vásár (Fotó: Csudai Sándor)

– A vásárba látogatók többek között házi lekvárok, sütemények, apró mécsesek, szappanok, gyertyatartók és koszorúk közül válogathatnak. A szervezők saját maguk készítette igényes portékák széles skálájának felvonultatásával igyekeznek megkönnyíteni a karácsonyi ajándékvásárlást – tudtuk meg Király Nórától, a Ficsak alapítójától.

Az ötgyermekes édesanya hozzátette, a vásár reggelén 9 órától színvonalas családi programokkal is várják az érdeklődőket. Koncertet ad Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar, a 3–10 éves gyerekek a LogiKaland vetélkedőn tehetik próbára ügyességüket, egész délelőtt lehet majd kézműveskedni, együtt énekelni, mondókázni a Ringató Alapítvány tanfolyamvezetőivel, valamint az Újbudai Babszem Táncegyüttes és a Petőfi Musical Stúdió növendékei is fellépnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.