EUR: 322,85 Ft
CHF: 275,90 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb Békéscsaba

Egy nap a szociális területen dolgozókért

A szociális szakma képviselőit köszöntötték a szociális munka napján a Csabagyöngye Kulturális központban.

Több ezer gyertyát gyújthatnak meg egyetlen gyertyával, de a gyertya életét nem fogják megrövidíteni. A boldogság sem csökken azáltal, hogy megosztják – idézte Buddha szavait Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere az ünnepséget megnyitó beszédében. A szociális munka napját 1997 óta, a Szociális Munkások Nemzetközi Szövetségének kezdeményezésére tartják meg, hogy felhívják a figyelmet azokra a szakemberekre, akik a gyengébbekért, az elesettekért dolgoznak.


Fotó: Szabó Judit Szarvas Péter polgármester és Herczeg Tamás tanácsnok köszöntötte a díjazottakat

Fotó: Szabó Judit
Szarvas Péter polgármester és Herczeg Tamás tanácsnok köszöntötte a díjazottakat

Az ünnepségen adták át a Kiváló Szociális Munkáért kitüntetést is, amelyet Szente Béláné, a Békéscsabai Evangélikus Szeretetotthon nyugalmazott intézményvezetője és a Békéscsabai Kistérségi Életfa Idősek Otthonának kollektívája kapott meg.

Szente Béláné 1990-től végezte intézményvezetői szolgálatát a békéscsabai Evangélikus Szeretetotthonban. Az akkor 23 gondozottat éllátó intézmény azóta szeretetszolgálattá bővült, és mára a bentlakásos otthon mellett házi segítségnyújtással és támogatói szolgálattal, étkeztetéssel, tanyagondnoki szolgáltatással és fogyatékos személyek nappali ellátásával is foglalkoznak. Az ellátottak száma meghaladja a 250 főt.

Fotó: Szabó Judit A sérült fiatalokból álló Nemadomfel együttes szórakoztatta a közönséget

Fotó: Szabó Judit
A sérült fiatalokból álló Nemadomfel együttes szórakoztatta a közönséget

A Csabai „Életfa” Nyugdíjasházat Működtető Közhasznú Társaságot Békéscsaba önkormányzata hozta létre 1999-ben, jelenleg önálló költségvetési szervként működik a Békéscsabai Kistérségi Életfa Idősek Otthona néven. Az intézményben 45-en dolgoznak. Feladatuk a bent lakó idősek segítése, a fizikai, egészségi, pszichés állapotuknak és szociális helyzetüknek megfelelő komplex, személyre szabott, teljes körű ellátás megvalósítása.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.