EUR: 323,08 Ft
CHF: 276,70 Ft
2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Belföld

Elítélték a pusztaszemesi volt légiós gyilkosait

A francia idegenlégiót is megjárt pusztaszemesi nyugdíjas gyilkosainak egyikét életfogytig tartó fegyházra, társát 17 év szabadságvesztésre ítélte a Kaposvári Törvényszék kedden.

Duduka Attila bíró első fokon eljáró büntetőtanácsa a két fiatal férfit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben és lopásban találta bűnösnek. Az ítélet nem jogerős. Az életfogytiglannal sújtott férfi legkorábban harminc év múlva bocsátható feltételesen szabadságra, az elkövetés idején még fiatalkorú bűntársának fiatalkorúak börtönében kell letöltenie büntetését. A gyilkosoknak egyebek mellett meg kell fizetniük több mint négymillió forint bűnügyi költséget is.


Az elkövetők többször meglopták az egyedül élő 73 éves férfit, tavaly június 30-án pedig elhatározták, hogy megölik őt és elveszik a pénzét. Miután az ablakon bemászva bejutottak a házába, sörösüveggel, székkel, a járóbotjával ütötték áldozatukat, majd amikor a földre került, egyikük mikrohullámú sütőt dobott rá.

A támadók értékek után kutattak a házban, a magatehetetlen ember körül hígítót locsoltak szét, majd meggyújtották. A férfi a bántalmazás, az egész testére kiterjedő égési sérülések, valamint a füst belégzése miatt halt meg.

A bíró hangsúlyozta, hogy a vádlottak emberi mivoltukból kivetkőzve, könyörületet nem ismerve, brutálisan bántak el áldozatukkal, aki próbált védekezni, de nem volt esélye a két támadóval szemben.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlottak és védőik fellebbeztek, így az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Jaj, úgy élvezem én a strandot

  A nap képe: Jaj, úgy élvezem én a strandot

  Idén is elefántfürdetéssel indult Balatonlellén a Cirkuszok éjszakája. Az országos sorozat keretében a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz várja különleges programokkal a közönséget.

 • Vadkenderből volt a sövény

  Vadkenderből volt a sövény

  Az udvarán termesztett vadkendert az a nő, aki maga hívta ki a rendőröket, mert betörtek keszthelyi házának melléképületébe.

 • Háromszor verte el az ellenzéket a Fidesz

  Háromszor verte el az ellenzéket a Fidesz

  Nemcsak Erdei Sándort, művésznevén Rokker Zsoltit, hanem két másik ellenzéki jelöltet is alaposan elvert a Fidesz–KDNP az időközi önkormányzati választásokon hétvégén.