EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 24., vasárnap
Gellért, Mercédesz

Belföld

Elítélték Nancy kínai gyilkosát

18 éve fegyházra ítélték a Fővárosi Törvényszéken azt a kínai férfit, aki még 2015 májusában az Akácfa utcában megölt egy fiatal prostituáltat. Az ítéletet a vádlott távollétében hozták meg – írja a Velvet.

Nancy gyilkosa

Nancy gyilkosa

A rendőrségi jegyzőkönyv szerint a kínai férfi a 20 éves fiatal lányt először fejbe verte egy hamutartóval, ezt követően egy vezetékkel fojtogatni kezdte, végül egy konyhakéssel többször megszúrta. Nancy negyed óra alatt elvérzett.

A Budapesten szakácsként dolgozó Gaopeng a gyilkosságot követően elvette a lány 150 ezer forintját, majd elmenekült, másnap pedig visszarepült Kínába. A férfit egyébként az Interpol is körözte, de végül önként feladta magát a kínai hatóságoknál. Vallomása szerint a Nancy előre kérte a pénzt, amiért kényelmetlenül érezte magát. Ekkor robbant ki a vita, ami végül tettlegességig fajult. A lány holttestét édesanyja találta meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az utolsó szeptemberi héten is lehet még 20 fok

  Az utolsó szeptemberi héten is lehet még 20 fok

  A következő napokban nem várható sok csapadék, helyenként lehetnek kisebb záporok és egyre több napsütés várható. Egyes területeken 15 Celsius-fok körüli maximumok várhatók, de többfelé még 20 foknál is melegebb lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • JAVÍTÁS – Tállai: az online számlázással akár 50 ezer milliárd forintnyi tranzakciót követhet nyomon a NAV

  JAVÍTÁS – Tállai: az online számlázással akár 50 ezer milliárd forintnyi tranzakciót követhet nyomon a NAV

   Az online számlázás tesztüzeme sikeresen zajlik, a számlázó programok adóhivatalhoz történő bekötésével évi 50 ezer milliárd forint összegű számlaforgalom válik láthatóvá és követhetővé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal számára – közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-vel.

 • A hallássérült emberek számíthatnak a kormányra

  A hallássérült emberek számíthatnak a kormányra

  A fogyatékos emberek, köztük a hallássérültek számíthatnak a kormányra, hiszen ügyük a társadalom közös ügye – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap, a hallássérültek világnapján az MTI-vel.