2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Ózd

Elmaradt a hurráhangulat

Bárgyú évértékelőt tartott Janiczak. Ózd polgármestere megszűrte rövidre sikerült mondandóját, ezért a számára kínos részletek kimaradtak az előadásából.

Az egykor sikeres Jobbikból csak néhány hírmondó maradt, akik kíváncsiak voltak Janiczak „élménybeszámolójára”. Számukra is rosszul jött Terry Black transzvesztita előadóművész Vona Gábor pártvezérre tett kijelentése a TV2 hírműsorában. Ez utóbbi információ csak azok számára új a Jobbik köreiből, akik már elfelejtették, hogy Király András szóvivő azért tűnt el 2010 márciusában a pártból, mert fotók jelentek meg róla, amelyeken egy homoszexuális-felvonuláson bizonytalan nemi identitásúakkal ölelkezik…


Fotó: Lokál Képalá: Janiczak igazi eredményt nem tudott felmutatni

Fotó: Lokál
Képalá: Janiczak igazi eredményt nem tudott felmutatni

Két év eredménytelenségének a taglalását úgy igyekezett megoldani Janiczak, hogy videó-összeállításokkal szakította meg a műsorát. Annyit így is elárult, hogy kormányhatározat miatt nincs még Ózdon szélerőmű, de elhallgatta, hogy a kohászváros az ország egyik legszélmentesebb települése, egy ilyen erőmű pedig másfél milliárdba kerülne.

Beszélt elöljáróban a helyi fotósokról, az óvodások és idősek találkozóiról, a rendőrségről, tűzoltóságról, diákönkormányzatról és egy alakuló webáruházról az ózdi termékeknek.


Az élhető város címszó alatt dicsekedett a sokak által kifogásolt kutyafuttatóval, valamint az önkormányzat által támogatott CT-beszerzéssel, ahol már nem adtak pénzt injektor vásárlására. Sport és egészség is szerepelt a mondandójában, kihagyva a felsorolásból a miattuk nehéz helyzetbe került kézilabdacsapatot, a Kazincbarcikára költözött futsalcsapatot vagy a sikeres, de nem támogatott küzdősportolókat. Sikerként említette a megnyílt 3D-s mozit és az egykori majálisok helyszínének, a Drótos tetőnek a rehabilitációját, amit az ellenzék fölösleges pénzkidobásnak tart, akárcsak a négy köztéri alkotás áthelyezését.

Ózdon ott épül járda – mondta –, ahol az emberek kitapossák a füvet. Néhány örökölt beruházás befejezése mellett szólt a börtönépítésről és az egyetemi képzésben rejlő lehetőségekről is. Tudatta, van jövőképe Ózdnak, hiszen ötmilliárd forint értékben pályáztak közlekedésfejlesztésre, kerékpárút-építésre, piacfejlesztésre, ipari park kialakítására és a gyár romjaira épülő turisztikai fejlesztésre.

Fotó: Lokál Képalá: Miről beszél ez az ember? - tárta szét a kezét Fürjes Pál korábbi polgármester (jobbra)

Fotó: Lokál
Képalá: Miről beszél ez az ember? – tárta szét a kezét Fürjes Pál korábbi polgármester (jobbra)

Új beruházások az ÓAM Kft. üzembővítésén kívül nem kerültek szóba, csak az új ózdi életpályamodell, ahol ösztöndíjakkal ösztönzik a fiatalok helyben maradását.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.