2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb Ózd

Elmaradt a hurráhangulat

Bárgyú évértékelőt tartott Janiczak. Ózd polgármestere megszűrte rövidre sikerült mondandóját, ezért a számára kínos részletek kimaradtak az előadásából.

Az egykor sikeres Jobbikból csak néhány hírmondó maradt, akik kíváncsiak voltak Janiczak „élménybeszámolójára”. Számukra is rosszul jött Terry Black transzvesztita előadóművész Vona Gábor pártvezérre tett kijelentése a TV2 hírműsorában. Ez utóbbi információ csak azok számára új a Jobbik köreiből, akik már elfelejtették, hogy Király András szóvivő azért tűnt el 2010 márciusában a pártból, mert fotók jelentek meg róla, amelyeken egy homoszexuális-felvonuláson bizonytalan nemi identitásúakkal ölelkezik…


Fotó: Lokál Képalá: Janiczak igazi eredményt nem tudott felmutatni

Fotó: Lokál
Képalá: Janiczak igazi eredményt nem tudott felmutatni

Két év eredménytelenségének a taglalását úgy igyekezett megoldani Janiczak, hogy videó-összeállításokkal szakította meg a műsorát. Annyit így is elárult, hogy kormányhatározat miatt nincs még Ózdon szélerőmű, de elhallgatta, hogy a kohászváros az ország egyik legszélmentesebb települése, egy ilyen erőmű pedig másfél milliárdba kerülne.

Beszélt elöljáróban a helyi fotósokról, az óvodások és idősek találkozóiról, a rendőrségről, tűzoltóságról, diákönkormányzatról és egy alakuló webáruházról az ózdi termékeknek.


Az élhető város címszó alatt dicsekedett a sokak által kifogásolt kutyafuttatóval, valamint az önkormányzat által támogatott CT-beszerzéssel, ahol már nem adtak pénzt injektor vásárlására. Sport és egészség is szerepelt a mondandójában, kihagyva a felsorolásból a miattuk nehéz helyzetbe került kézilabdacsapatot, a Kazincbarcikára költözött futsalcsapatot vagy a sikeres, de nem támogatott küzdősportolókat. Sikerként említette a megnyílt 3D-s mozit és az egykori majálisok helyszínének, a Drótos tetőnek a rehabilitációját, amit az ellenzék fölösleges pénzkidobásnak tart, akárcsak a négy köztéri alkotás áthelyezését.

Ózdon ott épül járda – mondta –, ahol az emberek kitapossák a füvet. Néhány örökölt beruházás befejezése mellett szólt a börtönépítésről és az egyetemi képzésben rejlő lehetőségekről is. Tudatta, van jövőképe Ózdnak, hiszen ötmilliárd forint értékben pályáztak közlekedésfejlesztésre, kerékpárút-építésre, piacfejlesztésre, ipari park kialakítására és a gyár romjaira épülő turisztikai fejlesztésre.

Fotó: Lokál Képalá: Miről beszél ez az ember? - tárta szét a kezét Fürjes Pál korábbi polgármester (jobbra)

Fotó: Lokál
Képalá: Miről beszél ez az ember? – tárta szét a kezét Fürjes Pál korábbi polgármester (jobbra)

Új beruházások az ÓAM Kft. üzembővítésén kívül nem kerültek szóba, csak az új ózdi életpályamodell, ahol ösztöndíjakkal ösztönzik a fiatalok helyben maradását.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.