EUR: 308,60 Ft
CHF: 267,53 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Egyéb Ózd

Elmaradt a hurráhangulat

Bárgyú évértékelőt tartott Janiczak. Ózd polgármestere megszűrte rövidre sikerült mondandóját, ezért a számára kínos részletek kimaradtak az előadásából.

Az egykor sikeres Jobbikból csak néhány hírmondó maradt, akik kíváncsiak voltak Janiczak „élménybeszámolójára”. Számukra is rosszul jött Terry Black transzvesztita előadóművész Vona Gábor pártvezérre tett kijelentése a TV2 hírműsorában. Ez utóbbi információ csak azok számára új a Jobbik köreiből, akik már elfelejtették, hogy Király András szóvivő azért tűnt el 2010 márciusában a pártból, mert fotók jelentek meg róla, amelyeken egy homoszexuális-felvonuláson bizonytalan nemi identitásúakkal ölelkezik…

Fotó: Lokál Képalá: Janiczak igazi eredményt nem tudott felmutatni

Fotó: Lokál
Képalá: Janiczak igazi eredményt nem tudott felmutatni

Két év eredménytelenségének a taglalását úgy igyekezett megoldani Janiczak, hogy videó-összeállításokkal szakította meg a műsorát. Annyit így is elárult, hogy kormányhatározat miatt nincs még Ózdon szélerőmű, de elhallgatta, hogy a kohászváros az ország egyik legszélmentesebb települése, egy ilyen erőmű pedig másfél milliárdba kerülne.

Beszélt elöljáróban a helyi fotósokról, az óvodások és idősek találkozóiról, a rendőrségről, tűzoltóságról, diákönkormányzatról és egy alakuló webáruházról az ózdi termékeknek.

Az élhető város címszó alatt dicsekedett a sokak által kifogásolt kutyafuttatóval, valamint az önkormányzat által támogatott CT-beszerzéssel, ahol már nem adtak pénzt injektor vásárlására. Sport és egészség is szerepelt a mondandójában, kihagyva a felsorolásból a miattuk nehéz helyzetbe került kézilabdacsapatot, a Kazincbarcikára költözött futsalcsapatot vagy a sikeres, de nem támogatott küzdősportolókat. Sikerként említette a megnyílt 3D-s mozit és az egykori majálisok helyszínének, a Drótos tetőnek a rehabilitációját, amit az ellenzék fölösleges pénzkidobásnak tart, akárcsak a négy köztéri alkotás áthelyezését.

Ózdon ott épül járda – mondta –, ahol az emberek kitapossák a füvet. Néhány örökölt beruházás befejezése mellett szólt a börtönépítésről és az egyetemi képzésben rejlő lehetőségekről is. Tudatta, van jövőképe Ózdnak, hiszen ötmilliárd forint értékben pályáztak közlekedésfejlesztésre, kerékpárút-építésre, piacfejlesztésre, ipari park kialakítására és a gyár romjaira épülő turisztikai fejlesztésre.

Fotó: Lokál Képalá: Miről beszél ez az ember? - tárta szét a kezét Fürjes Pál korábbi polgármester (jobbra)

Fotó: Lokál
Képalá: Miről beszél ez az ember? – tárta szét a kezét Fürjes Pál korábbi polgármester (jobbra)

Új beruházások az ÓAM Kft. üzembővítésén kívül nem kerültek szóba, csak az új ózdi életpályamodell, ahol ösztöndíjakkal ösztönzik a fiatalok helyben maradását.

Kapcsolódó Cikkek

  • 710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    A sajókazai Radvánszky-kastélyban igazgatói értekezlettel egybekötött tanévnyitót tartottak, ahol jelentős mértékű fejlesztéseket jelentettek be. A rendezvényen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagja elmondta, hogy a kormány 2010-től 2017-ig 572 milliárd forinttal költött többet oktatási célokra, mint a korábbi kormányok.

  • Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Az idén már második alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben, ahol a katasztrófavédelem mellett a rendőrségtől, a büntetés-végrehajtástól, a vízügytől és az országgyűlési őrségtől is érkeztek versenyzők.