EUR: 308,63 Ft
CHF: 267,47 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Belföld

Embercsempész bűnszervezetet derítettek fel

Nemzetközi nyomozócsoport derített fel egy embercsempész bűnszervezetet, amely több mint négyszáz illegális migránst juttatott az Európai Unió területére – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrségi honlapon.

A közlemény szerint a bűnszervezet Szerbiában, Magyarországon és Ausztriában élő szerb, magyar és arab származású vezetői 2014 augusztusa és 2015 szeptembere között anyagi ellenszolgáltatásért több mint négyszáz (szír, afgán, szomáliai, eritreai és iraki állampolgárságú) illegális migránst juttattak az Európai Unió területére. A Görögországból induló, Macedónián, Szerbián, majd Magyarország területén történő szállítással a szervezők főként magyar és szerb sofőröket bíztak meg.

A nyomozások eredményessége érdekében nemzetközi nyomozócsoport alakult Ausztria, Szerbia és Magyarország részvételével. A bűncselekmény közös felderítése, a folyamatban lévő büntetőeljárások összehangolása és a nyomozó szervek együttműködésének eredményeként Ausztria és Magyarország területén több – illegális migránsokat szállító – sofőrt is elfogtak a rendőrök.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a Magyarországon folytatott nyomozást befejezte és az iratokat tizenöt gyanúsítottal szemben vádemelési javaslattal küldte meg a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészségnek. A Szerbia területén tevékenykedő főszervezővel szembeni nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda elkülönítette és büntetőeljárás felajánlásával adta át azt a szerb hatóságoknak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csatát nyertünk Sorosék ellen

  Csatát nyertünk Sorosék ellen

  Csatát nyert a magyar kormány Brüsszelben: az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) elfogadta a magyar fellebbezését annak a két bangladesi menedékkérőnek az ügyében, akik miatt a testület korábbi elsőfokú ítéletében jogtalan fogvatartás címén fejenként 5,8 millió forintos kártérítést ítélt meg Magyarország ellen.

 • Nyomkövetőt kap M. Richárd

  Nyomkövetőt kap M. Richárd

  A Dózsa György úti baleset kapcsán meggyanúsított M. Richárd nyomkövetőt kap. A férfi már egy hónapja házi őrizetben van, és ez a döntés értelmében további három hónapig így is marad.

 • Gyermekvállalásra ösztönöznek a támogatások

  Gyermekvállalásra ösztönöznek a támogatások

  A kormány a gyermekvállalás ösztönzése érdekében kiemelten támogatja a kisgyermekes családok boldogulását. A gyarapodó bölcsődei, óvodai férőhelyek mellett korszerűsödött az oktatás, közel félmillió gyermek részesül ingyenes iskolai étkezésben, és aki még nem kapja ingyen a tankönyvet, annak sem kell mélyen a zsebébe nyúlnia.

 • Sajtkukac

  Sajtkukac

  Az esetek többségében gyermekre mondják, jobbára egy másfél-két éves örökmozgó, szülei ágyát tataminak tekintő, ott ide-oda vetődő, vagy éppenséggel a nyaraláson apja fejesugrását és annak kézmozdulatát elleső és a babzsákban gyakorló (persze a szülőket is erre „kényszerítő”) legénykére.