2017. november 24., péntek
Emma

Egyéb Győr

Embereket hoz össze az adventi forgatag

A készülődést már november elején elkezdték a Belvárosban, hiszen idén is ünnepi fénybe öltöztetik Győrt a szakemberek. Advent, a várakozás időszaka most is számos programmal és lelket melengető hangulattal várja a látogatókat.

Sokan megdöbbenve fogadták, hogy már november elején elkezdték díszíteni a Belvárost, ám ahogy Máthé-Tóth Péter, a győri Útkezelő Szervezet szóvivője elmondta: szükség volt a korai kezdésre.


– Összesen 10 darus autó és 25 villanyszerelő dolgozott három héten keresztül, hogy elkészüljön az ünnepi világítás. Ahogy megszokhattuk, a Városház tér, a Megyeház tér, a Széchenyi- és a Dunakapu tér, továbbá 12, gyalogoszónába tartozó utca kap díszvilágítást – tájékoztatott a szakember.

A többi városrészben élőknek sem kell nélkülözniük a hangulatot, hiszen mindenhol felállítanak karácsonyfát, ahogy a temetőkbe is kerülnek a fényfüzérekből. Karácsonyi csillogásból tehát biztos nem lesz hiány, ahogy programokból és ajándéknak való portékákból sem.


Adventi hangulatban: Széchenyi tér Fotó: Marcai Gábor

Adventi hangulatban a Széchenyi tér
Fotó: Marcai Gábor

– Míg a Széchenyi tér a meghittebb, szakrális jellegű programok, addig a Dunakapu tér a kötetlenebb szórakozás helyszíne – mondta el Domanyik Eszter, a Polgármesteri Hivatal Városmarketing és Programszervezési Főosztályának vezetője. – Az előzőn megtaláljuk többek között a város karácsonyfáját, az adventi koszorút, a betlehemet, a kisvasutat és a körhintát, az utóbbin ismét felállítják a népszerű korcsolyapályát. A Baross úton a gasztronómiáé a főszerep, a Megyeháza téren a szokásos vásár várja az érdeklődőket – tette hozzá a főosztályvezető.

Kézművesek kínálják portékáikat Fotó: Marcali Gábor

Kézművesek kínálják portékáikat
Fotó: Marcali Gábor

A nagy népszerűségnek örvendő és megható Széchenyi téri fényjáték vasárnaptól csütörtökig 17-től 20 óráig óránként, pénteken és szombaton 21 órakor is látható.

Az adventi jégpálya a Dunakapu téren várja a korizni vágyókat Fotó: Marcali Gábor

Az adventi jégpálya a Dunakapu téren várja a korizni vágyókat
Fotó: Marcali Gábor

A korcsolyapálya hétfőtől csütörtökig 10-től 20 óráig, pénteken, szombaton és vasárnap 22 óráig várja a korizni vágyókat.

– Nagyon szeretem a karácsonyi vásárt, mert összehozza az embereket – válaszolta kérdésünkre Rácz Nikolett belvárosi lakos. – Évről évre szebb a díszkivilágítás, a gyerekeknek pedig a fényjáték és a jégpálya nyújtja a legnagyobb élményt. A legjobbnak a kézművesvásárt tartom, mert a hagyományainkat ápolni kell. A győri advent országos hírű lett, így nagyon remélem, hogy idén is sok gyermeknek és felnőttnek lesz maradandó élmény ez az időszak – zárta a Nikolett, aki maga is évről évre részt vesz az adventi forgatagban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.