2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Székesfehérvár

Fa Nándor ismét megkerüli a földet

November 6-án elindult a híres Vendée Globe földkerülő szólóvitorlás-verseny. A világ legkeményebb vitorlásviadalán 29 hajó rajtolt el, köztük Spirit of Hungary nevű hajójával a most 63 éves Fa Nándor. 

A legendás magyar sportoló kilenc ország versenyzőivel méri össze tudását és erejét. A mezőny kétharmada francia – a 60 lábas földkerülő versenyek során a franciák hegemóniáját még mindig nem sikerült megtörnie egyetlen nemzetnek sem.


A Vendée Globe-faluból, Les Sables-d’Olonne-ból Fa Nándor mindennap internetes tudósítást tesz fel a hajójáról elnevezett oldalára.  Minden szigorúan szabályozott, külön rendelkezés szól a versenyzők kihajózás előtti utolsó kézfogásának jogáról, illetve arról, hogy mikor búcsúzhatnak a családtagok. Mindez a honlapról derült ki. Mint ahogy az is, mi motiválta a sportembert.

Fa_Nandor

Fa Nándor ismét nekivág a nagy vizeknek Fotó: VendeeGlobe

 

– A legfontosabbak számomra a gyermekeim. Fontosabbak, mint a személyes ambícióim. Azaz inkább a családommal voltam, mint hogy visszatérjek a Vendée Globe-ra. De most, hogy a gyermekeim már felnőttek, nem otthon élnek, ismét sok idő jut saját magamra. Így aztán elhatároztam, hogy ha lehet, visszatérek. A hajó építése két évig tartott és pontosan olyan lett, amilyennek elképzeltem. Gyors, stabil, biztonságos és megbízható. Még mindig tele vagyok energiával, motivációval. Ez pedig a legnagyobb kihívás a világon… – nyilatkozta a spiritofhungary.hu-nak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.