2018. február 22., csütörtök
Gerzson

Egyéb Székesfehérvár

Fa Nándor ismét megkerüli a földet

November 6-án elindult a híres Vendée Globe földkerülő szólóvitorlás-verseny. A világ legkeményebb vitorlásviadalán 29 hajó rajtolt el, köztük Spirit of Hungary nevű hajójával a most 63 éves Fa Nándor. 

A legendás magyar sportoló kilenc ország versenyzőivel méri össze tudását és erejét. A mezőny kétharmada francia – a 60 lábas földkerülő versenyek során a franciák hegemóniáját még mindig nem sikerült megtörnie egyetlen nemzetnek sem.


A Vendée Globe-faluból, Les Sables-d’Olonne-ból Fa Nándor mindennap internetes tudósítást tesz fel a hajójáról elnevezett oldalára.  Minden szigorúan szabályozott, külön rendelkezés szól a versenyzők kihajózás előtti utolsó kézfogásának jogáról, illetve arról, hogy mikor búcsúzhatnak a családtagok. Mindez a honlapról derült ki. Mint ahogy az is, mi motiválta a sportembert.

Fa_Nandor

Fa Nándor ismét nekivág a nagy vizeknek Fotó: VendeeGlobe

 

– A legfontosabbak számomra a gyermekeim. Fontosabbak, mint a személyes ambícióim. Azaz inkább a családommal voltam, mint hogy visszatérjek a Vendée Globe-ra. De most, hogy a gyermekeim már felnőttek, nem otthon élnek, ismét sok idő jut saját magamra. Így aztán elhatároztam, hogy ha lehet, visszatérek. A hajó építése két évig tartott és pontosan olyan lett, amilyennek elképzeltem. Gyors, stabil, biztonságos és megbízható. Még mindig tele vagyok energiával, motivációval. Ez pedig a legnagyobb kihívás a világon… – nyilatkozta a spiritofhungary.hu-nak.

Kapcsolódó Cikkek