EUR: 309,09 Ft
CHF: 284,04 Ft
2017. június 27., kedd
László

Egyéb Szombathely

Fény az éjszakában

Közel ezren, köztük több száz gyermek vonult kézzel készített lámpásokkal, lampionokkal Szent Márton ünnepének előestéjén, november 11-én Szombathely utcáin.

A hagyomány szerint így kívánják a jó cselekedeteket jelképező fényt eljuttatni mindenkihez. A menet az esti imaóra, vesperás után a székesegyháztól tartott a Szent Márton-templomba: legelöl haladtak a Savaria Legio római viseletbe öltözött katonái, őket az egyházi és városi elöljárók követték. Az emlékezők megkoszorúzták Rumi Rajki István szobrát, ami az édesanyját megkeresztelő Márton alakját ábrázolja.

Fotó: szombathely.hu

Sokan készítettek lámpást Fotó: szombathely.hu

Kapcsolódó Cikkek

  • Bocsánat, ez az igazi Óbudai Nyár!

    Bocsánat, ez az igazi Óbudai Nyár!

    A Lokál Extra III. kerületi mutációja június 22-ei számának 14. oldalára a programajánlóba sajnálatos módon a 2012-es Óbudai Nyár eseményei kerültek be, ezért fordulhatott elő, hogy ott a Benkó Dixieland Band koncertje is szerepel, holott Benkó Sándor időközben elhunyt.

  • Négy százalék alatt a munkanélküliség

    Négy százalék alatt a munkanélküliség

    Komárom-Esztergom megyében 2017 június elejére 3,5 százalékra csökkent az álláskeresők aránya – mondta el a megyei kormányhivatal vezetője hétfői sajtótájékoztatóján.