2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb Szombathely

Fény az éjszakában

Közel ezren, köztük több száz gyermek vonult kézzel készített lámpásokkal, lampionokkal Szent Márton ünnepének előestéjén, november 11-én Szombathely utcáin.

A hagyomány szerint így kívánják a jó cselekedeteket jelképező fényt eljuttatni mindenkihez. A menet az esti imaóra, vesperás után a székesegyháztól tartott a Szent Márton-templomba: legelöl haladtak a Savaria Legio római viseletbe öltözött katonái, őket az egyházi és városi elöljárók követték. Az emlékezők megkoszorúzták Rumi Rajki István szobrát, ami az édesanyját megkeresztelő Márton alakját ábrázolja.

Fotó: szombathely.hu

Sokan készítettek lámpást Fotó: szombathely.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.