2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Belföld

Feri bácsi: nem én tehetek a polgármester tragédiájáról

Rimócon csütörtökön délután két órakor temetik Beszkid Andor polgármestert, aki a hétvégén egy részeg kerékpárost kikerülve karambolozott a szembejövő autóssal. Feri bácsi, a biciklis azóta sem változtatott szokásán: a Lokál is a kocsmában talált rá, majd felpattant a drótszamárra.

rimoc-gazolas-feri-bacsi1Gyászol Rimóc, siratja a tragikus hirtelenséggel elhunyt polgármesterét. Sokan úgy vélik, halálával éppen azt az embert, Feri bácsit mentette meg, aki a balesetet okozta. Az első hírek szerint szombat este Szép Ferenc gépszerelő Rimóc és Szécsény között részegen, világítás és láthatósági mellény nélkül kacsázott az úton. Sajnos későn vette észre a mögötte érkező Beszkid Andor rimóci polgármester, félrerántotta a kormányt, majd frontálisan ütközött egy BMW-vel. A polgármestert aznap éjjel megműtötték, de a kórházban elhunyt.


Feri bácsi azóta is világítás nélküli kerékpárral, mellény nélkül gurul a kocsmába. Ottjártunkkor nem sokkal a reggeli nyitás után már a Sárika borozóban ücsörgött.

– A faluban ujjal mutogatnak rám, de hiába. Akkor sem én vagyok a polgármester gyilkosa – fakadt ki Feri bácsi, miközben a borát kortyolgatta. – Szombat este Szécsényben krumplit, kenyeret vásároltam, majd több kocsmában is borozgattam. Tudtam, ittasan nem lehet kerékpárra ülni, ezért hazafelé az út szélén toltam a gépet. A láthatósági mellény a szatyromban volt, csak ködben szoktam felvenni, de aznap este tiszta idő volt. Sajnos nem volt hátsó világításom, még tavaly elszakadt a lámpa vezetéke, azóta nem ég. Csak egy csattanást hallottam, aztán repültek az autók alkatrészei. Szécsényben a rendőrök kihallgatás közben mondták el, hogy az egyik gépkocsit a rimóci polgármester vezette, aki a kórházban meghalt. Kár érte, kedveltem őt. De nem megyek el a temetésére, most nem szívesen látott vendég lennék ott.rimoc-gazolas-feri-bacsi4


A rendőrök este fél kilenckor bevitték az ittas Feri bácsit a szécsényi kórházba vérvételre. A férfi hajnali háromkor végzett a vizsgálatokkal, majd a koromsötétben hazaindult. Természetesen biciklivel.

Kórházban ápolják az utast

A BMW-t vezető H. János könnyebben sérült meg, ő már otthonában lábadozik. Ám a mellette ülő barátját, M. Ákost medencecsonttöréssel, súlyos állapotban vitték a szécsényi kórházba, jelenleg is ott ápolják.

Kapcsolódó Cikkek