2018. július 20., péntek
Illés

Belföld

Fidesz: aki be akar lépni az ország területére, annak tiszteletben kell tartani a törvényeket

A Fidesz szerint minden migránsnak tudnia kell, hogy aki be akar lépni hazánk területére, annak tiszteletben kell tartania Magyarország törvényeit és a magyar hatóságokat.

A nagyobbik kormánypárt közölte, üdvözlik a Szegedi Törvényszék szerdai ítéletét, amelyben első fokon 10 év fegyházra ítélték azt a szír férfit, aki tavaly a röszkei zavargásban részt vett a magyar rendőrök elleni támadásban és ezzel terrorcselekményt valósított meg.


A Fidesz hangsúlyozta: a magyar kormány helyesen tette, hogy határzárat épített és kezdetektől megvédi a határt. Az idő igazolta, hogy a tömeges bevándorlás veszélyezteti Európa biztonságát: állandósult a terrorveszély, naponta fognak el a dzsihadistákat és halálos terrortámadások történtek.

Mint írták, nem lehet megengedni, hogy a terror tovább mélyüljön, szétterüljön Európában és beköltözzön Magyarországra, ezért mindent meg kell tenni azért, hogy megvédjék Magyarországot a migránsok betelepítésétől.

A közleményben felhívták a figyelmet arra is, hogy a decemberi EU-csúcson Brüsszel várhatóan újra megpróbálja kierőszakolni a kötelező letelepedési kvótát.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek