EUR: 323,35 Ft
CHF: 276,24 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Belföld

Fidesz: az MSZP tömegeket hagyott segélyen tengődni

A Fidesz szerint az MSZP tömegeket hagyott segélyen és megalázó béreken tengődni.

Így reagált a Fidesz-frakció arra, hogy az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, az Orbán-kormány leértékelte a munkaerőt, és ezzel Európa Bangladesévé tette Magyarországot.


A kormánypárt ezt úgy kommentálta az MTI-nek küldött közleményében, hogy azok a szocialisták beszélnek, akiket kormányzásuk alatt valójában “soha nem érdekelte a legkiszolgáltatottabb dolgozók sorsa, tömegeket tettek munkanélkülivé, megduplázták a munkanélküliséget, és inkább adtak segélyt, mint munkát”.

A szocialista kormányok nyolc év alatt kevesebbet emeltek a minimálbéreken, mint a Fidesz négy év alatt – tették hozzá, úgy fogalmazva, hogy ha a szocialistákon múlna, ma a közfoglalkoztatásban dolgozók ismét segélyen tengődhetnének.

A Fidesz kormányzása óta kevesebb, mint felére csökkent a munkanélküliség, mert segély helyett munkát és érte fizetést biztosítanak a leghátrányosabb helyzetben lévő, legalacsonyabb képzettségűeknek is. Egyre több közfoglalkoztatott talál a versenyszférában munkát, ahol a fizetések jelentősen nőnek – írták.

Azt is kiemelték, hogy soha nem volt még akkora minimál- és szakmunkásminimálbér-emelés, mint a következő két évben lesz. 2018-ra a minimálbér a 2010-es 73 500 forintról 138 ezer forintra, a szakmunkás-minimálbér 89 500-ról 180 500 forintra nő, ezzel emelkedik az általános bérszínvonal is. A közszférában is folytatódnak a béremelések: 2017-ben tovább nő a rendőrök, katonák, pedagógusok, ápolók, szakorvosok, felsőoktatási, szociális, kulturális és megyei kormányhivatali dolgozók bére – közölte a Fidesz-frakció.

Kapcsolódó Cikkek