2017. december 10., vasárnap
Judit

Belföld

Fidesz: Magyarország erősödik, tovább csökkent a munkanélküliség

Magyarország erősödik, a polgári kormányzás óta 12-ről 4,7 százalékra csökkent a munkanélküliség, és 4 millió 400 ezer fölé emelkedett a foglalkoztatottak száma, amire 26 éve nem volt példa – közölte a Fidesz-frakció kedden az MTI-vel.

A párt arra reagált, hogy a Központi Statisztikai Hivatal bejelentette az augusztus-októberi foglalkoztatottsági adatokat. A foglalkoztatottak létszáma 138 ezerrel több volt, mint egy évvel korábban, a munkanélküliség pedig csökkent, 4,7 százalék volt e három hónapban.


A Fidesz közleményében hangsúlyozták: a szocialisták kormányzása alatt a munkanélküliség megduplázódott, és a munkáért megalázó béreket fizettek.

A Fidesz célja, hogy mindenki, aki tud, dolgozzon és munkájáért tisztességes bért kapjon – írták. Kiemelték: ennek érdekében jövőre meredeken emelkedik a minimálbér, a szakmunkás minimálbér, folytatódnak a béremelések a közszférában, és tovább csökkennek az adók.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szemét-e a hulladék?

    Szemét-e a hulladék?

    Ha a Krisztina körúton sétál az ember, akkor az első kerület szépséges épületeit mustrálva sok minden eszébe jut, csak éppenséggel az nem, hogy miért aktuális a „Budapesti építkezések hulladékainak kezelése és újra hasznosítása” című konferencia, ahova éppen megérkezik.

  • Az ügyfélszolgálatos mosolyai

    Az ügyfélszolgálatos mosolyai

    Most, amikor kezdetét veszi az ezüst, bronz, vaskori, kőkorszaki, patina és nikkel vasárnapok őrülete – és majd a két ünnep közötti visszaváltási elmebaj -, akkor nagy szükség van az ügyfélszolgálatokon a teremtő nyugalomra.