EUR: 322,85 Ft
CHF: 275,90 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Külföld

Forbes: Ő lett az oroszok legjobban fizetett vállalatvezetője

Alekszej Miller, a Gazprom orosz gázipari vállalat vezérigazgatója volt idén is a legjobban fizetett orosz cégvezető, aki azonban jóval kevesebbet vihetett haza, mint tavaly.

A Forbes amerikai magazin orosz kiadása minden évben összeállítja a 25 legjobban fizetett orosz vállalatvezető listáját.


A ranglista élén tavaly után az idén is a Gazprom-vezér állt. Alekszej Miller tavalyi javadalmazása 27 millió dollár volt, idén jóval laposabb a boríték, amibe csak 17,7 millió dollár kerül.

A lista második helyére a Rosznyefty, a legnagyobb orosz olajipari cég, a világ legnagyobb nyilvánosan működő olajtársaságának a vezetője, Igor Szecsin került. Az ő javadalma is csökkent tavalyhoz képest, 17,5 millió dollárról 13 millió dollárra.

A harmadik helyezett 11 millió dollárral a Magyarországon is érdekelt Sberbank vezetője, German Gref.

Őt követi az Onexim csoport vezetője 10 millió dollárral, és szintén 10 millió dollárral az USM Holding USM Advisors irányítója.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Már nem viszket!

  A nap képe: Már nem viszket!

  Biztosan sokak számára ismerős az a pillanat, amikor oltári módon elkezd viszketni a hátunk egy olyan pontja, amit szinte lehetetlenség elérni. Ilyenkor jön az, hogy minden lehetséges módszert megragadva igyekszünk enyhíteni a viszkető érzésen akár egy ajtófélfához dörzsölve, vagy egy fakanállal a kezünket meghosszabbítva elérni testünk irritált részét.

 • Patkány vetett véget a táncelőadásnak

  Patkány vetett véget a táncelőadásnak

  Egy patkány okozta rövidzárlat miatt teljes sötétségbe borult szerda este az Adelaide-i Fesztiválközpont, két táncprodukciót, köztük a Csipkerózsika című balett utolsó előadását is félbeszakítva.

 • Járni sem bírt Juncker

  Járni sem bírt Juncker

  Ismét nagyot alkotott Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke. Most a ,múltheti NATO-csúcson tűnt részegnek, sőt több ember kellett támogassa, mert járni is alig bírt.