2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb Miskolc

Forradalmi rekord!

Több ezer diák szavalta együtt Petőfi Sándor Nemzeti dal című versét az 1956-os ünnepségsorozat részeként meghirdetett flashmob-akcióban.

A szakadó eső ellenére több mint kétezer diák vett részt abban a rekordkísérletben, melynek során megdöntötték a hat évvel ezelőtt felállított miskolci rekordot. 2010. április 6-án több mint hétszáz középiskolás tanuló szavalta el József Attila Óda című versét a költészet napja alkalmából. A miskolci 56-os csoda újabb rekordnak számít a magyarországi közösségi szavalásban.

fotó: MTI

fotó: MTI

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.