EUR: 325,43 Ft
CHF: 279,76 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Sport

Güttler: Minden támogatást megkaptunk Gyárfástól

Güttler Károly szerint a Gyárfás-érában a lehetőségekhez képest minden támogatást megkaptak a sportolók a szövetségtől. A lázadó bajnokok mégsem látják ilyen rózsaszínűnek az elmúlt 23 elnöki évet.

Két táborra szakadt a magyar úszósport. Az egyik része a Gyárfás Tamás által elnökölt szövetséget, a másik a Hosszú Katinka mögé felsorakozott lázadókat, azaz Gyárfás lemondását támogatja. Az egyre szaporodó kritikusok főleg az elnök önkényes módszereit, a kézi vezérlést bírálják. Az persze más kérdés, hogy az elnök 23 éves regnálása alatt miért nem nyitották ki a szájukat a bírálók. Hosszú Katinka tavalyi decemberi első nyilvános bírálatáig legfeljebb be nem fejezett félmondatokból értesülhetett a közvélemény arról, hogy nincs minden rendben a szövetségben.


– Nem szívesen nyilatkozom ezzel az üggyel kapcsolatban – mondta a Lokálnak Güttler Károly kétszeres olimpiai ezüstérmes úszó, a Kőbánya SC edzője. – Legfeljebb annyit, hogy az elmúlt huszonhárom évben versenyzőként és edzőként is minden lehetséges támogatást megkaptam, megkaptunk Gyárfástól az eredményeink után.

A lázadók nem ennyire elégedettek, és most igazi nagyágyúk szálltak bele Gyárfás Tamásba. A bajnokokat – főleg Katinkát – már nem lehet egy kézlegyintéssel és némi aprópénzzel elhallgattatni. Annál is inkább, mert Hosszú és férje, Shane Tusup már önellátó, saját maguk intéznek mindent, így bátran kritizálhatják a szövetséget.


Debrecen, 2013. június 29. Güttler Károly (b) az ifjúsági és Kiss László, a felnőtt úszóválogatott szövetségi kapitánya az országos úszóbajnokságon a Debreceni Sportuszodában 2013. június 29-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Debrecen, 2013. június 29.
Güttler Károly (b) az ifjúsági és Kiss László, a felnőtt úszóválogatott szövetségi kapitánya az országos úszóbajnokságon a Debreceni Sportuszodában 2013. június 29-én.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Budapest, 2016. április 24. Gyárfás Tamás elnök (k) a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) éves rendes közgyűlésén a margitszigeti Thermal hotelben 2016. április 24-én. Gyárfás elsöprő többséggel kapott megerősítést az általa kért bizalmi szavazáson. Mellette Sós Csaba szakmai alelnök (b) és Hargitay András szövetségi kapitány. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Budapest, 2016. április 24.
Gyárfás Tamás elnök (k) a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) éves rendes közgyűlésén a margitszigeti Thermal hotelben 2016. április 24-én. Gyárfás elsöprő többséggel kapott megerősítést az általa kért bizalmi szavazáson. Mellette Sós Csaba szakmai alelnök (b) és Hargitay András szövetségi kapitány.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó Cikkek

 • Sok góllal rajtolt az NB I

  Sok góllal rajtolt az NB I

  A labdarúgó OTP Bank Liga 2018/19-es idényének első, szombati játéknapja 3,5-es gólátlagot hozott. Az új szezon első meccsén, a Puskás Akadémia–Debrecen találkozón csupán egy találat született, este azonban Kispesten öt, Mezőkövesden, valamint a felcsúti MOL Vidi FC–Kisvárda mérkőzésen négy-négy gól esett.

 • Nőket zaklattak a migránsok a világbajnoki buliban

  Nőket zaklattak a migránsok a világbajnoki buliban

  Miután Franciaország megnyerte a világbajnokságot igazi örömünnep vette kezdetét az ország nagyobb városaiban. Azonban ezek a bulik hamar átcsaptak vad őrjöngésekben és tömeges szexuális zaklatásokra került sor, amelyeket hogy-hogy nem migránsok követtek el.

 • Így nyaralnak a futballsztárok

  Így nyaralnak a futballsztárok

  Bár már több nagy csapat is megkezdte a felkészülést a 2018/19-es szezonra a legnagyobb sztárok, illetve azok, akik legalább a világbajnokság negyeddöntőéig meneteltek még a szabadságukat töltik.