EUR: 323,53 Ft
CHF: 287,63 Ft
2018. december 12., szerda
Gabriella

Sport

Gyárfás Tamás nem mond le

Egyre forrósodik az úszószövetség és a Hosszú Katinka, Shane Tusup sikerpáros közötti hidegháború. Az olimpiai bajnoknő lemondásra szólította fel Gyárfás Tamást, a szövetség elnökét, aki ennek ellenére a helyén marad.

Újabb nagyágyú nyilvánított véleményt a tavaly decemberben kipattant ügyben, Gyurta Dániel is felsorakozott a szövetséget bírálók mögé.


Gyárfás Tamás Fotó: Mészàros Diána

Gyárfás Tamás /Fotó: Mészàros Diána

 • Hosszú Katinkának sajnos sok olyan meglátása van, ami minden úszó számára ismerős, még ha ezekről nyíltan nem is tudnak beszélni – nyilatkozta a 24.hunak London bajnoka. – Az látszik, hogy nincs rend az úszás körül, és a legszomorúbb, hogy az úszók látják ennek kárát. A 2017-es vb-re készülve ez különösen ártalmas. Remélem, hamarosan olyan döntések születnek, amelyek ezen a téren változást hoznak.

Szerdán a decemberi rövid pályás vb sajtótájékoztatóján Gyárfás már ráérzett, hogy többen is csatlakozhatnak ellenzékéhez. Szerinte azt követően mérgesedett el a viszony, hogy több bajnokkal ellentétben Hosszú nem vállalta ingyen a 2017-es budapesti vb reklámozását. Azt azonban leszögezte, nem fog lemondani, mert felelősséget érez a sikeres vb-rendezésért.

 •  Beugróként vállaltuk a vb-rendezést, a sportág többmilliárdos uszodát kap, most nem hagyhatom cserben a szervezőket, kötelezettségeim vannak – szögezte le Gyárfás. – Megalázó magyarázkodni, de Katinka nem tud úgy megsérteni, hogy a sportág érdekeit háttérbe szorítsuk. Csak végre árulja el, mit akar, minden kívánságát teljesítjük. De ha nincs kommunikáció közöttünk?! Egyelőre csak a Facebookon tudunk „párbeszédet” folytatni, de ennek nincs sok értelme.

Gyárfás Tamás: Megalázó, kínos, de rákényszerülünk a magyarázkodásraEzt üzente Gyárfás Hosszú Katinkának
Hosszú Katinka lemondásra szólította fel Gyárfás Tamást


Kapcsolódó Cikkek

 • Katinka újra ragyog

  Katinka újra ragyog

  Újra a megszokott győzelmi fokozatba kapcsolt Hosszú Katinka. A kínai Hangcsouban zajló rövid pályás úszó vb-n 400 vegyesen lett aranyérmes.

 • Sahtar vagy Lyon?

  Sahtar vagy Lyon?

  Végéhez közeledik a Bajnokok Ligája csoportköre. Az utolsó játéknapon, a kijevi Olimpiai Stadionban dől el, hogy a házigazda Sahtar Donyeck vagy az Olympique Lyon jut-e be utolsóként a nyolcaddöntőbe.