EUR: 325,68 Ft
CHF: 279,69 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Extra

Gyász! Elhunyt Florence Henderson, amerikai színésznő

Elhunyt 82 évesen Florence Henderson amerikai színésznő, a The Brady Bunch családsorozat sztárja, akit szerepe révén “Amerika anyjának” neveztek.

Henderson a Los Angeles-i Cedars-Sinai kórházban halt meg csütörtökön, ahová előző nap szállították be – közölte a BBC News.


Az Indiana államból származó Henderson tizenkilenc évesen lépett először színpadra, a Broadway-n is debütált az ötvenes években. Legnagyobb sikerét azonban nem színházban, hanem a televízióban aratta. Családanyát alakított a The Brady Bunch című, 1969 és 1974 között öt évadot megélt sorozatban. A széria gyerekeiket egyedül nevelő szülőkről szólt, akik összeházasodnak és így mozaikcsaládot alkotnak. A sorozat nemzetközi hírnevet is szerzett neki.

“Testőrök kísértek minket. Nem mehettünk ki egyedül az utcára, olyanok voltunk, mint a Beatles!” – mesélte erről az időszakról.

A The Brady Bunch különböző formában, egyebek mellett egy 1995-ben bemutatott mozifilmes feldolgozásban még nagyon sokáig élt. A filmben Henderson már az eredeti karaktere anyját alakította.

Az Oscar-díjas Marlee Matlin és Patricia Arquette is Twitter-üzenetben búcsúzott Hendersontól. Boy George szintén lerótta tiszteletét egy bejegyzéssel, amelyben azt írta, hogy a The Brady Bunch-sorozaton nőtt fel. Larry King televíziós műsorvezető pedig Amerika anyjának nevezte a színésznőt.

Számos más tévés produkcióban is láthatta a közönség. A The Tonight Show című népszerű szórakoztató műsor első női vendége volt. A Csupasz pisztoly 33 1/3: Az utolsó merénylet című vígjátékban önmagát alakítva tűnt fel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ekkora a magánvagyona II. Erzsébetnek

  Ekkora a magánvagyona II. Erzsébetnek

  A brit uralkodó magánvagyonának nettó értéke 2,9 százalékkal 533,8 millió fontra nőtt 2017-18-ban – derült ki a brit korona vagyonportfolióját kezelő Duchy of Lancaster éves jelentéséből, amelyet pénteken hoztak nyilvánosságra Londonban.

 • Kirúgták A galaxis őrzői 3. rendezőjét

  Kirúgták A galaxis őrzői 3. rendezőjét

  Kirúgta a Disney James Gunnt, A galaxis őrzői vol. 3. rendezőjét, miután napvilágra kerültek olyan régi Twitter-bejegyzései, amelyekben a pedofíliával és a nemi erőszakkal viccelődött.

 • Székhelyi József: Szorítsatok értem!

  Székhelyi József: Szorítsatok értem!

  Székhelyi Józsefet szerdán megoperálták. A színész orvosai hetekkel ezelőtt ugyanis áttéteket találtak a színész szervezetében, noha korábban úgy tűnt, jobban van és legyőzi a tüdőrákot.