EUR: 309,77 Ft
CHF: 267,32 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Extra

Gyász! Elhunyt Florence Henderson, amerikai színésznő

Elhunyt 82 évesen Florence Henderson amerikai színésznő, a The Brady Bunch családsorozat sztárja, akit szerepe révén “Amerika anyjának” neveztek.

Henderson a Los Angeles-i Cedars-Sinai kórházban halt meg csütörtökön, ahová előző nap szállították be – közölte a BBC News.

Az Indiana államból származó Henderson tizenkilenc évesen lépett először színpadra, a Broadway-n is debütált az ötvenes években. Legnagyobb sikerét azonban nem színházban, hanem a televízióban aratta. Családanyát alakított a The Brady Bunch című, 1969 és 1974 között öt évadot megélt sorozatban. A széria gyerekeiket egyedül nevelő szülőkről szólt, akik összeházasodnak és így mozaikcsaládot alkotnak. A sorozat nemzetközi hírnevet is szerzett neki.

“Testőrök kísértek minket. Nem mehettünk ki egyedül az utcára, olyanok voltunk, mint a Beatles!” – mesélte erről az időszakról.

A The Brady Bunch különböző formában, egyebek mellett egy 1995-ben bemutatott mozifilmes feldolgozásban még nagyon sokáig élt. A filmben Henderson már az eredeti karaktere anyját alakította.

Az Oscar-díjas Marlee Matlin és Patricia Arquette is Twitter-üzenetben búcsúzott Hendersontól. Boy George szintén lerótta tiszteletét egy bejegyzéssel, amelyben azt írta, hogy a The Brady Bunch-sorozaton nőtt fel. Larry King televíziós műsorvezető pedig Amerika anyjának nevezte a színésznőt.

Számos más tévés produkcióban is láthatta a közönség. A The Tonight Show című népszerű szórakoztató műsor első női vendége volt. A Csupasz pisztoly 33 1/3: Az utolsó merénylet című vígjátékban önmagát alakítva tűnt fel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Titokban mondta ki az igent Rúzsa Magdi

  Titokban mondta ki az igent Rúzsa Magdi

  A Mátyás-templomban mondta ki a boldogító igent Rúzsa Magdi múlt szombaton. Az énekesnő és férje, Vilmos a legnagyobb titokban és biztonsági intézkedések közepette tartották meg az esküvőt, melyre csak a család és a közeli barátok voltak hivatalosak.

 • Felmondott! Előremenekült Demcsák Zsuzsa

  Felmondott! Előremenekült Demcsák Zsuzsa

  Negatív rekordokat döntött rövid ATV-s pályafutásával Demcsák Zsuzsa. Szerdán, végül elébe ment kirúgásának és egy rövid tárgyalást követően, közös megegyezéssel mondott búcsút egymásnak a csatorna és a műsorvezető.

 • Harsányi Levente: Apu a halála után is velem van

  Harsányi Levente: Apu a halála után is velem van

  Mai napig szenved édesapja hiányától Harsányi Levi, aki a veszteség ellenére azt érzi, ma is jelen van az életében imádott apukája, aki most igazán büszke lehet odafenn, ugyanis a tévés a napokban egy rákosbeteg kisfiú életén segített.